Prajitura racoroasa curcubeu

de Sidy in Prajituri, 26 Iun 2011 | 6227 vizualizari

 

Pe caldurile astea, ceva usor cu fructe este reteta ideala pentru familia mea.
Si pentru ca are multe culori, am denumit-o : curcubeu....

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 praf copt

Pentru sirop

  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita esenta rom

Pentru crema:

  • 1 plic crema vanilie Ole Dr Oetker
  • 400 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 400 g compot ananas
  • 1 plic intaritor frisca

Pentru decor:

  • 1 pachet piscoturi
  • 3 piersici
  • 1 plic Tort jelee rosu
  • 200 ml suc din compotul de ananas
  • bombonele colorate
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa curcubeu:

Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul.

Amidonul il amestecam cu praful de copt.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina se omogenizeaza si adaugam albusurile spuma amestecand cu o lingura de lemn, usor de tot.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt punem blatul si il dam la cuptorul dinainte oncalzit la 140 de grade C , aproximativ 20 de minute pina se coace.

Preparam siropul din apa si zaharul pe care le lasam sa fiarba 2 minute, apoi dam la rece si adaugam esenta de rom.

Crema o preparam dupa instructiunile de pe plic cu cei 400 ml lapte apoi o dam la rece pina montam tortul.

Frisca o mixam bine apoi adaugam intaritorul si o pastra si pe ea la rece.

Blatul il insiropam bine cu siropul din zahar cu rom, adaugam crema de vanilie peste care punem piscoturile.Le insiropam cu jumatate din siropul de ananas din compot si punem deasupra lor ananasul si feliile de piersici.

Preparam jeleul rosu cu cealalta jumatate de suc de ananas conform instructiunilor de pe plic , apoi cu ajutorul unei linguri asezam jeleul peste fructe.

Ornam tortul dupa care il dam la rece 2-3 ore inainte de al portiona.

Este un tort usor si racoros, numai bun pentru zilele astea calduroase.

TIPS-URI

1

Eu am servit feliile de prajitura alaturi de cate un glob mare de inghetata de nuca si frisca...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa curcubeu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura CABANA