Prajitura racoroasa curcubeu

de Sidy in Prajituri, 26 Iun 2011 | 3219 vizualizari

 

Pe caldurile astea, ceva usor cu fructe este reteta ideala pentru familia mea.
Si pentru ca are multe culori, am denumit-o : curcubeu....

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 2 linguri apa
  • 1/2 lingurita esenta de rom
  • 1 plic vanilie Bourbon
  • 1 praf copt

Pentru sirop

  • 1 cana apa
  • 1/2 cana zahar
  • 1 lingurita esenta rom

Pentru crema:

  • 1 plic crema vanilie Ole Dr Oetker
  • 400 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 400 g compot ananas
  • 1 plic intaritor frisca

Pentru decor:

  • 1 pachet piscoturi
  • 3 piersici
  • 1 plic Tort jelee rosu
  • 200 ml suc din compotul de ananas
  • bombonele colorate
  • nuca de cocos verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura racoroasa curcubeu:

Preparam blatul mixand bine galbenusurile cu zaharul pina cand se albeste si isi dubleaza volumul.


Amidonul il amestecam cu praful de copt.


Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.


La compozitia de galbenusuri cu zahar adaugam apa apoi amidonul , esentele si pesmetul.Amestecam pina se omogenizeaza si adaugam albusurile spuma amestecand cu o lingura de lemn, usor de tot.


Intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt punem blatul si il dam la cuptorul dinainte oncalzit la 140 de grade C , aproximativ 20 de minute pina se coace.


Preparam siropul din apa si zaharul pe care le lasam sa fiarba 2 minute, apoi dam la rece si adaugam esenta de rom.


Crema o preparam dupa instructiunile de pe plic cu cei 400 ml lapte apoi o dam la rece pina montam tortul.


Frisca o mixam bine apoi adaugam intaritorul si o pastra si pe ea la rece.


Blatul il insiropam bine cu siropul din zahar cu rom, adaugam crema de vanilie peste care punem piscoturile.Le insiropam cu jumatate din siropul de ananas din compot si punem deasupra lor ananasul si feliile de piersici.


Preparam jeleul rosu cu cealalta jumatate de suc de ananas conform instructiunilor de pe plic , apoi cu ajutorul unei linguri asezam jeleul peste fructe.


Ornam tortul dupa care il dam la rece 2-3 ore inainte de al portiona.


Este un tort usor si racoros, numai bun pentru zilele astea calduroase.

 

TIPS-URI

1

Eu am servit feliile de prajitura alaturi de cate un glob mare de inghetata de nuca si frisca...

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura racoroasa curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

adry88 1

28.06.2011, 15:46

arata bine

Lau 1

02.07.2011, 22:34

ce bine arata

babi5 1

18.06.2013, 13:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa