Prajitura Raffaello

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Dec 2009 | 13990 vizualizari

 

O prajiturica preluata de pe blogul Laurei Sava
.Multumesc Laura!E delicioasa!
Am modificat putin cantitatile.
Am facut prajitura intr-o tava de 20/30cm.
...
E incredibil de fina si de buna!(desi..stiu ca nu merit 5furculite..ca-i moale crema :d)
Azi,mai mult pe langa frigider am dar tarcoale))))

 

INGREDIENTE

  • Blat 1.
  • 3 oua
  • 100gr ulei
  • 100gr lapte
  • 200gr zahar
  • 150gr faina
  • 1pachet praf copt
  • Blat 2
  • 5albusuri (eu am pus 4)
  • 150gr zahar
  • 150gr nuca cocos
  • 2linguri faina
  • ½ pachetel praf copt
  • Esenta de migdale(e optional.eu am pus!)
  • Crema
  • 500gr frisca lichida
  • 500gr ciocolata alba
  • Esenta de migdale  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

incepem cu primul blat:

Se separa albusurile de galbenusuri

Albusurile se bat spuma cu 100gr zahar

Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si uleiul apoi se adauga si laptele

Se amesteca apoi ambele compozitii adaugand si faina in care ati amestecat praful de copt

Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25min la foc mediu.

al doilea blat:

Se bat spuma albusurile cu zaharul apoi se adauga usor fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale

Se toarna in tava tapetata si se coace la foc mediu 25min.

 crema:

Am pus la foc frisca pana ce a ajuns la temperature de fierbere

Am luat-o de pe foc si-am pus ciocolata rupta bucati,amestecand pana la topire

Am adaugat si esenta

Am lasat-o la racit apoi am bagat-o la frigider peste noapte

Am scos-o si-am mixat pana ce s-a ingrosat.

 Ansamblare

Blat 1 - jumatate din cantitatea de crema; blat 2 - restul de crema - fulgi cocos.

Se taie a doua zi.

 

 

TIPS-URI

1

1.pentru reusita cremei  se adauga un plic de gelatina (diluata in prealabil,bineinteles)pentru ca,asa cum scrie si Laura,la fel am patit si eu…imi parea cam moale…

2

2.primul blat,ar merge bine insiropat   Personal,am fost foarte incantata;cu siguranta o voi repeta ..cu mici modificari;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Raffaello-0
Prajitura Raffaello-1
Prajitura Raffaello-2
Prajitura Raffaello-3
Prajitura Raffaello-4
Prajitura Raffaello-5

COMENTARII (34)

gaby_duceag

gaby_duceag 1

11.03.2010, 15:55

e asa de buna!!!crede-ma!s-o faci dar sa tii cont de ce am scris toate si la comentarii

nadea68

nadea68 1

31.08.2013, 10:41

babi5

babi5 1

31.08.2013, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!