Prajitura Raffaello

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Dec 2009 | 14490 vizualizari

 

O prajiturica preluata de pe blogul Laurei Sava
.Multumesc Laura!E delicioasa!
Am modificat putin cantitatile.
Am facut prajitura intr-o tava de 20/30cm.
...
E incredibil de fina si de buna!(desi..stiu ca nu merit 5furculite..ca-i moale crema :d)
Azi,mai mult pe langa frigider am dar tarcoale))))

 

INGREDIENTE

  • Blat 1.
  • 3 oua
  • 100gr ulei
  • 100gr lapte
  • 200gr zahar
  • 150gr faina
  • 1pachet praf copt
  • Blat 2
  • 5albusuri (eu am pus 4)
  • 150gr zahar
  • 150gr nuca cocos
  • 2linguri faina
  • ½ pachetel praf copt
  • Esenta de migdale(e optional.eu am pus!)
  • Crema
  • 500gr frisca lichida
  • 500gr ciocolata alba
  • Esenta de migdale  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raffaello:

incepem cu primul blat:


Se separa albusurile de galbenusuri


Albusurile se bat spuma cu 100gr zahar


Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si uleiul apoi se adauga si laptele


Se amesteca apoi ambele compozitii adaugand si faina in care ati amestecat praful de copt


Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se coace 25min la foc mediu.


al doilea blat:


Se bat spuma albusurile cu zaharul apoi se adauga usor fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt si esenta de migdale


Se toarna in tava tapetata si se coace la foc mediu 25min.


crema:


Am pus la foc frisca pana ce a ajuns la temperature de fierbere


Am luat-o de pe foc si-am pus ciocolata rupta bucati,amestecand pana la topire


Am adaugat si esenta


Am lasat-o la racit apoi am bagat-o la frigider peste noapte


Am scos-o si-am mixat pana ce s-a ingrosat.


Ansamblare


Blat 1 - jumatate din cantitatea de crema; blat 2 - restul de crema - fulgi cocos.


Se taie a doua zi.


 

TIPS-URI

1

1.pentru reusita cremei  se adauga un plic de gelatina (diluata in prealabil,bineinteles)pentru ca,asa cum scrie si Laura,la fel am patit si eu…imi parea cam moale…

2

2.primul blat,ar merge bine insiropat   Personal,am fost foarte incantata;cu siguranta o voi repeta ..cu mici modificari;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

gaby_duceag 1

11.03.2010, 15:55

e asa de buna!!!crede-ma!s-o faci dar sa tii cont de ce am scris toate si la comentarii

nadea68 1

31.08.2013, 10:41

babi5 1

31.08.2013, 11:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Tavalita" cu ciocolata