Prajitura Raluca

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 15116 vizualizari

 

Io nu'sh cine-i Raluca, da' stiu ca prajitura ei ii buna rau! :))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 oua
  • 4 lg apa
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • + 2 foi de napolitana
  • Crema de caramel:
  • 5 galbenusuri
  • 500 gr zahar
  • 250 gr margarina RAMA
  • 250 gr nuca macinata
  • Crema de cappuccino:
  • 4 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 2 plicuri cappuccino clasic
  • 250 gr margarina RAMA
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raluca:

Foile:


Separat, din jumatate din cantitatea de ingrediente, se pregatesc doua foi care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180C (eu am folosit o tava de 25 cm x 35 cm). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel se pun si galbenusurile. Faina se adauga in ploaie.


Crema de caramel:


Galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar pana isi maresc volumul si se deschid la culoare, apoi se pun pe aburi pana se ingroasa. Separat, celelalte 300 gr zahar se caramelizeaza la foc mic, apoi se adauga margarina care se va topi. Luam caramelul de pe foc si adaugam nuca (nu va speriati ca margarina si zaharul caramelizat nu se omogenizeaza). Aceasta crema se aseaza intre 2 foi Lica (foi de napolitana) taiate la marimea tavii.


Crema de cappuccino:


La fel ca la cea de caramel, galbenusurile cu zaharul se pun pe baie de aburi, iar cand incepe sa se ingroase se adauga cacaoa si plicurile de cappuccino. Cand s-a ingrosat destul o luam de pe foc si o lasam la racit. Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza pana devine cremoasa, apoi adaugam din crema racita lingura cu lingura pana ce compozitia devine omogena.


Asamblare:


foaie + 2/3 crema de cappuccino + napolitane cu crema de caramel + 1/3 crema de cappuccino + foaie


 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu glazura de ciocolata; eu nu am vrut sa mai adaug nimic pentru ca gustul era perfect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raluca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

-Miti- 1

27.04.2011, 22:59

asta cum de mi-a scapat

adry88 1

31.05.2011, 15:50

ce bunatate

ralu_ca 1

25.08.2013, 19:51

sigur am s-o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!