Prajitura Raluca

de Anamaria7 in Prajituri, 26 Apr 2011 | 15962 vizualizari

 

Io nu'sh cine-i Raluca, da' stiu ca prajitura ei ii buna rau! :))

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 4 oua
  • 4 lg apa
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • + 2 foi de napolitana
  • Crema de caramel:
  • 5 galbenusuri
  • 500 gr zahar
  • 250 gr margarina RAMA
  • 250 gr nuca macinata
  • Crema de cappuccino:
  • 4 galbenusuri
  • 8 lg zahar
  • 2 lg cacao
  • 2 plicuri cappuccino clasic
  • 250 gr margarina RAMA
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Raluca:

Foile:


Separat, din jumatate din cantitatea de ingrediente, se pregatesc doua foi care se coc in tava tapetata cu hartie de copt la 180C (eu am folosit o tava de 25 cm x 35 cm). Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar cand compozitia devine lucioasa si se tine de tel se pun si galbenusurile. Faina se adauga in ploaie.


Crema de caramel:


Galbenusurile se freaca bine cu 200 gr zahar pana isi maresc volumul si se deschid la culoare, apoi se pun pe aburi pana se ingroasa. Separat, celelalte 300 gr zahar se caramelizeaza la foc mic, apoi se adauga margarina care se va topi. Luam caramelul de pe foc si adaugam nuca (nu va speriati ca margarina si zaharul caramelizat nu se omogenizeaza). Aceasta crema se aseaza intre 2 foi Lica (foi de napolitana) taiate la marimea tavii.


Crema de cappuccino:


La fel ca la cea de caramel, galbenusurile cu zaharul se pun pe baie de aburi, iar cand incepe sa se ingroase se adauga cacaoa si plicurile de cappuccino. Cand s-a ingrosat destul o luam de pe foc si o lasam la racit. Margarina (la temperatura camerei) se mixeaza pana devine cremoasa, apoi adaugam din crema racita lingura cu lingura pana ce compozitia devine omogena.


Asamblare:


foaie + 2/3 crema de cappuccino + napolitane cu crema de caramel + 1/3 crema de cappuccino + foaie


 

TIPS-URI

1

Se poate orna cu glazura de ciocolata; eu nu am vrut sa mai adaug nimic pentru ca gustul era perfect!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Raluca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

-Miti- 1

27.04.2011, 22:59

asta cum de mi-a scapat

adry88 1

31.05.2011, 15:50

ce bunatate

ralu_ca 1

25.08.2013, 19:51

sigur am s-o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cornulete