Prajitura cu foi si ciocolata

de Miha in Prajituri, 31 Mai 2011 | 15280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de pandispan (din comert)
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 g mascarpone
  • 50 g nuca macinata
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri lapte fierbinte
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu foi si ciocolata:

Daca dispuneti de timp, spatiu si chef :)) recomand foile de la prajitura cu ciocolata si lapte condensat.

Ciocolata si frisca le punem intr-un vas la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Dam vasul la frigider pentru vreo 2 ore. Puteti folosi si congelatorul, astfel reducand considerabil timpul de preparare al cremei.

Nuca macinata o amestecam cu zaharul si cacaoa. Omogenizam apoi turnam laptele fierbinte. Daca mai e nevoie mai adaugam 1-2 linguri lapte, atat cat sa obtinem o crema groasa.

Mascarponele il mixam, apoi incorporam crema de ciocolata racita, putin cate putin. Adaugam si crema de nuca, amestecand usor. Aromam cu esenta de rom dupa gust.

Crema obtinuta o impartim in 4 si o repartizam pe cele 4 foi de pandispan, suprapunandu-le. Prajitura o dam la rece pentru cateva ore, apoi se portioneaza.

 

RETETA IN IMAGINI

Prajitura cu foi si ciocolata-0
Prajitura cu foi si ciocolata-1

COMENTARII (28)

Zambareata

Zambareata 1

23.12.2011, 13:49

prajitura asta o fac si eu maine.....foile o sa le fac eu(lauda-ma gura ca iti dau prajitura)sunt sigura ca e foarte buna dar nu stiu cat de buna o sa iasa mie

Miha

Miha 1

23.12.2011, 18:22

O sa-ti iasa cea mai buna dintre cele mai bune.

babi5

babi5 1

15.10.2013, 18:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!