Prajitura rapida cu branza si cirese

de Poliana in Prajituri, 15 Iun 2012 | 2946 vizualizari

 

Pentru ca se apropie weekendul, si afara este asa de frumos incat nu-ti vine sa stai in casa (mai ales la gatit :P) m-am gandit sa va ofer o prajitura rapida si foarte gustoasa.
Reteta o am de la mama mea draga, ea ma rasfata mereu cu prajiturica asta cand eram la casa ei, si acum o mai face din cand in cand si e la fel de buna. De data aceasta am incercat-o eu, si v-o aduc cu mare drag!

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat

  • 4 oua
  • 12 linguri lapte
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar brun
  • 15 linguri pline faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita sare

Umplutura

  • 250 gr branza
  • 50 gr zahar
  • 1 ou
  • 200 gr cirese
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu branza si cirese:

Cel mai bine sa pregatiti toate ingredientele inainte, pentru ca prajitura se face repede, si sa nu pierdeti prea mult timp pentru a cauta ingredientele necesare.

Pregatim ciresele...aceste minuni colorate si extrem de buuune. Le spalam, scoatem samburii si le rupem in jumatati, lasam deoparte, si incercam sa nu ne atingem de ele...ca ramanem fara umplutura :)

Branza de vaci se amesteca cu oul si zaharul, nu trebuie mixerul, cu mana/lingura e suficient.

Intr-un vas incapator spargem ouale si le batem putin cu telul, adaugam sarea si amestecam. Punem cele 10 linguri de zahar si mixam cu telul 2-3 minute pana cand compozitia face putin spuma.

Incalzim 4 linguri de lapte, si punem lingurita de bicarbonat. Atentie, laptele nu trebuie sa fie fierbinte, ca sa nu stingem bicarbonatul de tot :P. Punem in compozite laptele incalzit si restul de lapte, adaugam uleiul si amestecam.Separat amestecam faina cu praful de copt, o cernem si o punem in compozitie. Amestecam usor cu telul pana la omogenizare.

Pregatim o tava de 25/35 cu hartie de copt, si incalzim cuptorul la 180 de grade.

Turnam in tava 2/3 din compozitie. Punem branza din loc in loc, apoi cirese din loc in loc, asa incat sa acoperim uniform suprafata blatului. In compozitia ramasa punem o lingura de cacao, sau daca vi se pare prea gros aluatul, puneti doar jumatate. Turnam compozitia cu cacao in tava, si dam la cuptor.

Coacem prajiturica pentru 30-35 de minute. Dupa 30 de minute facem testul cu scobitoarea. Daca iese curata, e gata...siti voi! ;)Asteptam sa se raceasca complet, dupa care o portionam dupa preferinta. In bucati cat mai mari e cat mai bine. Se poate presara zahar pudra deasupra, dar eu n-am mai pus, pentru ca nu ne plac dulciurile foooaaarte dulci :))))Toti care au gustat din ea au spus ca e foarte buna, si credeti-ma ca n-au fost putini! Daca mai adaugam ca e si foarte 'rapida', merita facuta!

 Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu branza si cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura rapida cu branza si cirese-0
Prajitura rapida cu branza si cirese-1
Prajitura rapida cu branza si cirese-2
Prajitura rapida cu branza si cirese-3

COMENTARII (33)

Poliana

Poliana 1

17.06.2012, 23:21

Sufletita, multumesc mult!

Poliana

Poliana 1

17.06.2012, 23:22

Simona, daaa, neaparat sa o faci! Pupici

ela

ela 1

17.06.2012, 23:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!