Prajitura rasturnata cu pere varatice

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 5 Aug 2015 | 1002 vizualizari

 

V-am adus o prajiturica buna si pufoasa, cu pere delicioase de vara.

 

INGREDIENTE

  • 850 g pere varatice curatate de coaja si seminte;
  • 50 g unt;
  • 4 linguri zahar.
  • Aluat moale:
  • 250 g unt moale;
  • 250 g zahar;
  • 4 oua;
  • 250 g faina;
  • un plic praf de copt;
  • un praf de sare;
  • esenta de pere.
  • Dimensiune tava: 23/33 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu pere varatice:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se pun 4 linguri zahar si 50 g unt intr-o tava la flacara mica pentru a se topi untul, apoi se pun perele, curatate de coaja si seminte si spalate si se introduce tava la cuptor.


Aluat moale:


Untul se bate spuma cu mixerul. Se adauga 2/3 din cantitatea de zahar si se amesteca pana cand se dizolva.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Galbenusurile si esenta de pere se incorporeaza in compozitia pe baza de unt.


Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza treptat in compozitia pe baza de unt.


Se bat spuma albusurile cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se incorporeaza treptat, folosind mixerul, in compozitia pe baza de unt.


Se scoate tava cu pere din cuptor (se mai pot intoarce perele) si se toarna aluatul peste ele, nivelandu-se. Se introduce din nou tava la cuptor pana cand aluatul se rumeneste frumos.


Dupa ce se raceste putin, prajitura se desprinde de pe peretii tavii si se rastoarna pe un platou.

 

TIPS-URI

1

Daca se topeste untul din aluat atunci cand il turnati peste pere nu trebuie sa va speriati pentru ca se va inchega odata introdus din nou la cuptor.

2

Daca bagati prajitura la frigider, aceasta se va intari din cauza untului, nu va mai fi la fel de pufoasa ca atunci cand este calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu pere varatice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Rocsi 1

06.08.2015, 22:29

Mmm, ce aromata...Mamei mele i-ar placea enor, pentru ca adora perele

Andra_Constantinescu 1

06.08.2015, 23:52

Pai apuca-te de treaba atunci, Rocsi!

Gicuta69 1

10.08.2015, 09:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta "Mere-Pere"