Prajitura rasturnata cu prune

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Aug 2011 | 4972 vizualizari

 

Prajitura rasturnata cu prune...De ce nu? De ce sa nu rasturnam tot ce prindem? :) Sa vedem cum e lumea cu capul in jos, ca e monotonie tot asa :))) Cum zicea Creanga: "Lumea asta e pe dos, toate merg cu capu-n jos; putini suie, multi coboara, unul macina la moara. S-apoi acel unul are atunci in mana si panea, si cutitul si taie de unde vre si cat ii place, tu te uiti si n-ai ce-i face. Vorba ceea: "

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 360 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt sare
  • 250 ml lapte
  • 4 oua
  • 115 gr unt
  • Fructe:
  • prune fara samburi, injumatatite
  • 85 gr unt
  • 200 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

Preparare Prajitura rasturnata cu prune

Cuptorul se incalzeste la 180C. Pregatim o tava de 30cm x 30 cm. Incepem cu fructele.

Fructe:

Caramelizam zaharul pe foc mic, iar cand s-a lichefiat de tot adaugam untul si lasam sa se omogenizeze (amestecam continuu). Luam de pe foc, turnam in tava si imprastiem peste tot, apoi asezam prunele, concav :P

Blat:

Frecam untul cu zaharul, adaugam ouale si mixam bine pana se omogenizeaza si se deschid la culoare. Faina o amestecam de dinainte cu praful de copt, sarea si scortisoara. In amestecul cu unt punem jumatate din cantitatea de lapte, apoi din cea de faina, apoi restul, amestecand cu lingura.

Turnam blatul peste fructe, nivelam si tinem la cuptor cca 40 min, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.

 

TIPS-URI

1

Se lasa in tava la racit ca blatul sa se insiropeze de la caramelul de sub, apoi se rastoarna pe o suprafata de lemn.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

18.08.2011, 21:21

Super superba fata frumoasa

mimmi 1

18.08.2011, 22:19

Ce buna e si chiar ca se poate face cu muulte fructe !

Anamaria7 1

19.08.2011, 14:36

muulte muuulte, Mimmi si chiar ca merg o grrrramada de combinatii Ruxi :*

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune a la Augsburg ( Augsburger Zwetschgendatschi)