Prajitura rasturnata cu prune

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Aug 2011 | 3007 vizualizari

 

Prajitura rasturnata cu prune...De ce nu? De ce sa nu rasturnam tot ce prindem? :) Sa vedem cum e lumea cu capul in jos, ca e monotonie tot asa :))) Cum zicea Creanga: "Lumea asta e pe dos, toate merg cu capu-n jos; putini suie, multi coboara, unul macina la moara. S-apoi acel unul are atunci in mana si panea, si cutitul si taie de unde vre si cat ii place, tu te uiti si n-ai ce-i face. Vorba ceea: "

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 360 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt sare
  • 250 ml lapte
  • 4 oua
  • 115 gr unt
  • Fructe:
  • prune fara samburi, injumatatite
  • 85 gr unt
  • 200 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu prune:

Preparare Prajitura rasturnata cu prune


Cuptorul se incalzeste la 180C. Pregatim o tava de 30cm x 30 cm. Incepem cu fructele.


Fructe:


Caramelizam zaharul pe foc mic, iar cand s-a lichefiat de tot adaugam untul si lasam sa se omogenizeze (amestecam continuu). Luam de pe foc, turnam in tava si imprastiem peste tot, apoi asezam prunele, concav :P


Blat:


Frecam untul cu zaharul, adaugam ouale si mixam bine pana se omogenizeaza si se deschid la culoare. Faina o amestecam de dinainte cu praful de copt, sarea si scortisoara. In amestecul cu unt punem jumatate din cantitatea de lapte, apoi din cea de faina, apoi restul, amestecand cu lingura.


Turnam blatul peste fructe, nivelam si tinem la cuptor cca 40 min, pana se rumeneste si trece testul scobitorii.


 

TIPS-URI

1

Se lasa in tava la racit ca blatul sa se insiropeze de la caramelul de sub, apoi se rastoarna pe o suprafata de lemn.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

18.08.2011, 21:21

Super superba fata frumoasa

mimmi 1

18.08.2011, 22:19

Ce buna e si chiar ca se poate face cu muulte fructe !

Anamaria7 1

19.08.2011, 14:36

muulte muuulte, Mimmi si chiar ca merg o grrrramada de combinatii Ruxi :*

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune