Prajitura rasturnata cu visine si sos de ciocolata

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Iun 2016 | 5333 vizualizari

 

"" Sa ne racorim'' ca e cam cald.....:))))))))))))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 10 linguri de zahar + 2 linguri pentru visine
  • 10 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 20 g cacao
  • 500 g visine fara samburi
  • 100 g nuca
  • Sos de ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu visine si sos de ciocolata:

Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 24/36 cm, apoi asezam visinele si nucata taiata grosier si presaram 2 linguri de zahar, apoi ne apucam de blat.Albusurile cu un praf de sare le mixam bine pana obtinem o spuma tare, Galbenusurile cu zaharul le mixam pana se topeste zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele si mai mixam cca 5-6 min. Adaugam faina si praful de copt, omogenizam si incorporam albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Compozitia obtinuta o turnam peste visine, oprim un pic de compozitie in care punem cacao si apoi cu o lingurita punem din loc in loc peste compozitia alba, asa cum se vede in imagine. Dam tava la cuptorul preincalzit, facem testul scobitorii, daca aceasta iese curata prajitura este coapta. Scoatem tava din cuptor si o rasturnam, scoatem hartia de copt si apoi turnam sosul de ciocolata cat este calda, sa intre in prajitura. Lasam sa s eraceasca si apoi o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu visine si sos de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Constelatialeu 1

24.06.2016, 22:57

Die, sunt cam aiurita....si m-am impiedicat...

diaconta 1

24.06.2016, 23:14

Ai grija si tu,macar sa pice la mine pe masa

Moni_alex 1

26.06.2016, 21:43

Deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Găluşte cu prune