Prajitura Rudy

de simona72 in Prajituri, 23 Ian 2014 | 16082 vizualizari

 

Este prima oara cand o fac si am descoperit-o aici pe site. Am vazut-o facuta de multe bucatarase, iar ultima dintre ele, talentata noastra Cristina, mi-a facut pofta de acesata prajitura. Ea s-a inspiart de la Ruxy, iar eu am ramas tot la metoda ei cu firimituri, pt ca nu a mai trebuit sa astept sa stea la congelator aluatul. Mie mi s-a parut cam asa: o prajitura buna, care dupa vorbele Cristinei te tot duci prin bucatarie si mai iei o bucatica...un aluat fraged,sfaramicios, mai ales cel de deasupra, pe care eu il gasesc mai placut in combinatie cu fructe(dar asta este doar gustul meu, nu trebuie sa fie si al vostru)....Am folosit o branza de la tarani, uscata si sfaramicioasa, iar pt ami bucura socrul care este diabetic, am preparat-o cu inlocuitor de zahar...aici Laura mi-a dat ideea care a inlocuit si ea zaharul cu xilitol...Multumesc dragi bucatarasi pt reteta!

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 400 gr faina
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri extrac de stevie
  • esenta de vanilie
  • pt umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 1 lingura de amestec de condimente cu rom si vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri merisoare
  • 2 linguri stafide
  • 3-4 linguri extrac de stevie
  • 3-4 cubulete de ciocolata amaruie rasa fin deasupra(optional)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Untul rece l-am taiat cubulete, l-am pus in robotul de bucatarie, am adaugat galbenusul, sarea, am amestecat faina cu pudra de roscove, praful de copt, extractul de stevie. Am pornit robotul si am lasat pana s-au format firimituri. Jumatate din cantitatea de aluat am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt, iar restul de aluat "firimituri" l-am pus peste umplutura de branza. aici am uitat sa pun esenta de vanilie asa ca am presarat peste firimiturile de deasupra stropi de esenta de vanilie. Pt umplutura de branza:albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, smantana, condimentele, stevia,merisoarele si stafidele. Se amesteca bine sa se incorporeze toate ingredientele, iar apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma.


Prajitura se da la cuptorul incalzit la 180 grade pt 35 minute. Se lasa sa se racoreasca si se rade (optional) putina ciocolata amaruie deasupra. Lasati sa se raceasca bine, portionati si serviti. Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

marimea la tava 33/23 cm

2

folositi orice fel de fructe confiate(optional) pe care le puteti lasa in coniac(sau orice bautura cu alcool) sa se inmoaie

3

prajitura nu este foarte dulce, pt asta mariti cantitatea de inlocuitor de zahar sau folositi zahr, dupa caz

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

claudiaO 1

24.01.2014, 09:51

e o prajiturica tare buna! am incercat=o si eu

diaconta 1

24.01.2014, 23:57

va trebui s-o fac si eu,stiu ca-i buna

Valclaudia 1

26.01.2014, 08:24

nici eu n-am facut-o inca si de-ai sti de cand poftesc la ea...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy