Prajitura Rudy

de simona72 in Prajituri, 23 Ian 2014 | 21451 vizualizari

 

Este prima oara cand o fac si am descoperit-o aici pe site. Am vazut-o facuta de multe bucatarase, iar ultima dintre ele, talentata noastra Cristina, mi-a facut pofta de acesata prajitura. Ea s-a inspiart de la Ruxy, iar eu am ramas tot la metoda ei cu firimituri, pt ca nu a mai trebuit sa astept sa stea la congelator aluatul. Mie mi s-a parut cam asa: o prajitura buna, care dupa vorbele Cristinei te tot duci prin bucatarie si mai iei o bucatica...un aluat fraged,sfaramicios, mai ales cel de deasupra, pe care eu il gasesc mai placut in combinatie cu fructe(dar asta este doar gustul meu, nu trebuie sa fie si al vostru)....Am folosit o branza de la tarani, uscata si sfaramicioasa, iar pt ami bucura socrul care este diabetic, am preparat-o cu inlocuitor de zahar...aici Laura mi-a dat ideea care a inlocuit si ea zaharul cu xilitol...Multumesc dragi bucatarasi pt reteta!

 

INGREDIENTE

  • pt aluat:
  • 250 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 praf de sare
  • 400 gr faina
  • 2 linguri pudra de roscove
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri extrac de stevie
  • esenta de vanilie
  • pt umplutura:
  • 800 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 galbenusuri
  • 3 albusuri
  • 1 lingura de amestec de condimente cu rom si vanilie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri merisoare
  • 2 linguri stafide
  • 3-4 linguri extrac de stevie
  • 3-4 cubulete de ciocolata amaruie rasa fin deasupra(optional)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Untul rece l-am taiat cubulete, l-am pus in robotul de bucatarie, am adaugat galbenusul, sarea, am amestecat faina cu pudra de roscove, praful de copt, extractul de stevie. Am pornit robotul si am lasat pana s-au format firimituri. Jumatate din cantitatea de aluat am pus-o in tava tapetata cu hartie de copt, iar restul de aluat "firimituri" l-am pus peste umplutura de branza. aici am uitat sa pun esenta de vanilie asa ca am presarat peste firimiturile de deasupra stropi de esenta de vanilie. Pt umplutura de branza:albusurile se mixeaza cu un praf de sare. Branza de vaci se amesteca cu galbenusurile, smantana, condimentele, stevia,merisoarele si stafidele. Se amesteca bine sa se incorporeze toate ingredientele, iar apoi se amesteca usor cu albusurile batute spuma. 

Prajitura se da la cuptorul incalzit la 180 grade pt 35 minute. Se lasa sa se racoreasca si se rade (optional) putina ciocolata amaruie deasupra. Lasati sa se raceasca bine, portionati si serviti. Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

marimea la tava 33/23 cm

2

folositi orice fel de fructe confiate(optional) pe care le puteti lasa in coniac(sau orice bautura cu alcool) sa se inmoaie

3

prajitura nu este foarte dulce, pt asta mariti cantitatea de inlocuitor de zahar sau folositi zahr, dupa caz

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

claudiaO 1

24.01.2014, 09:51

e o prajiturica tare buna! am incercat=o si eu

diaconta 1

24.01.2014, 23:57

va trebui s-o fac si eu,stiu ca-i buna

Valclaudia 1

26.01.2014, 08:24

nici eu n-am facut-o inca si de-ai sti de cand poftesc la ea...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy