Prajitura Rudy

de anca_rm in Prajituri, 15 Mai 2014 | 4904 vizualizari

 

Imi plac deserturile cu branza . Facea bunica aceasta prajitura , dar reteta nu am stiut-o niciodata . De cum am vazut reteta la Merisor am pus-o la seif si acuma ceva timp i-a venit randul .
Foarte buna , multumesc Merisor .

 

INGREDIENTE

Aluat :

  • 400 g faina
  •  250 g unt
  •  150 g zahar
  •  2 linguri cacao
  •  1 galbenus
  •  1 plic praf de copt
  •  1 praf de sare

Umplutura:

  •  500 g branza dulce
  •  150 g zahar
  •  3 oua
  •  1 plic zahar vanilat
  •  Coaja rasa de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Aluat :

Intr-un bol punem faina amestecata cu praful de copt, zaharul, cacaoa, sarea,galbenusul si untul rece si cu degetele incepem sa omogenizam pentru a obtine firmituri (nu vom avea un aluat omogen , si mai degraba asemanator pesmetului)

Umplutura:

Branza am mixat-o bine cu zaharul si coaja rasa de portocala (optional) pana devine cremoasa , apoi am adaugat galbenusurile si am continuat sa mixez pana cand au fost omogenizate bine .

Separat am mixat albusurile cu praful de sare pana sau intarit si am obtinut o spuma tare, si le incorporam treptat in branza .

Urmeaza asamblarea:

Aluatul il impartim in doua parti egale.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt intindem uniform o parte din aluat. Avem nevoie de o tava de 20x30

Intindem uniform crema de branza si acoprim cu aluatul ramas.

Dam prajitura la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 40 de minute.

 

 

TIPS-URI

1

se pastreaza foarte bine mai multe zile, daca apuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mirela0911 1

15.05.2014, 19:17

Daaaaa foarte buna!

Rocsi 1

15.05.2014, 20:23

Stiu cat de buna este

anca_rm 1

16.05.2014, 08:19

multumesc dragilor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy