Prajitura Rudy

de JulyCris in Prajituri, 31 Oct 2015 | 2645 vizualizari

 

Buna prajiturica. Am vazut-o aici,pe site,mi-a placut si am decis,in sfarsit s-o fac si eu. Si bine am facut! :)

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 400 gr faina
  • 250 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 1 galbenus ou
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare

Crema

  • 1 kg branza dulce(am folosit o galetusa Pilos,de la Lidl)
  • 4 oua
  • 1 albus(cel ramas de la aluat)
  • 250 gr zahar
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Rudy:

Cernem faina si o amestecam cu praful de copt,cacaoa si praful de sare.Adaugam untul rece taiat cubulete,zaharul si galbenusul de ou si framantam un aluat care nu se lipeste de maini.Impartim aluatul in doua parti egale,il invelim in folie alimentara si-l dam la congelator pt 15 minute.


Cat aluatul este la congelator,pregatim crema.


Mixam branza dulce cu zaharul,ouale si vanilia pana se omogenizeaza bine.Tapetam tava cu hartie de copt(35/24 cm).Scoatem aluatul din congelator si radem pe razatoarea cu ochiuri mari prima jumatate. Intindem aluatul uniform pe toata suprafata tavii,fara sa apasam prea tare pe aluat. Radem aluatul direct in tava.Punem crema,nivelam pe toata suprafata aluatului,iar deasupra radem si cealalta jumatate de aluat.Dam la cuptor la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute. Lasam sa se raceasca,apoi portionam.


Foarte,foarte buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Rudy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

JulyCris 1

31.10.2015, 22:43

Motan,Bya,Camelia... multumesc frumos!

Gherca Daniela 1

01.11.2015, 10:36

Xandrinne 1

01.11.2015, 11:07

Tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Rudy