Prajitura Sah

de Miha in Prajituri, 21 Iun 2009 | 29758 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 100 g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30 ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
  • 2-3 linguri cacao
  • esente dupa gust
  • Pentru crema:
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingurita gelatina
  • 150 g zahar
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru insiropat:
  • 100 g zahar caramelizat stins cu 100 ml apa rece
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Blat:

Se separa ouale,iar albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma devine lucioasa,ca la bezea.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut.Daca albusurile vor avea consistenta corecta,amestecul va ramane la suprafata.Apoi se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca pina la omogenizare.Compozitia se imparte in doua,in una din ele punem cacaoa.

Coacem 2 blaturi,alb si negru,in tava tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade.

Crema:

Zaharul il caramelizam.Cand are consistenta lichida,turnam laptele fierbinte.

Atentie ca se umfla si poate da pe dinafara si ramaneti doar cu 150 ml,asa cum am patit eu.Nu de alta dar e tare greu de spalat aragazul. :))

Amestecam pana se topeste tot zaharul,dupa care adaugam faina "desfacuta" in cateva linguri de lapte rece.Punem din nou la fiert si fierbem pana se ingroasa putin,amestecand continuu.
Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata in 2 linguri de apa rece.Lasam la rece pana se ingroasa putin si se raceste foarte bine,dupa care adaugam frisca batuta.

Cele 2 blaturi le suprapunem si taiem fasii.In functie de cate fasii avem vom calcula latimea si inaltimea tortului. :)

Incepem asamblarea,alternand cate o fasie alba cu una maro. Le lipim intre ele cu putina crema si le insiropam.

Punem un strat de crema si uniformizam.

La urmatorul strat procedam intocmai,doar ca vom incepe cu culoarea opusa celei cu care am inceput la primul.

Eu am pastrat o parte din crema cu care am ornat prajitura.

Dar se poate orna si cu ciocolata sau frisca simpla,depinde de preferinta. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

elena1988 1

05.03.2011, 10:55

Toamna07 1

09.12.2012, 17:26

Acum ma apuc de el!
Sa vedem ce o sa iasa!

Miha 1

09.12.2012, 21:17

sa ai spor Adina!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca