Prajitura sah

de ianculubita in Prajituri, 11 Oct 2013 | 1652 vizualizari

 

Pfuu,nici nu va mai spun cat de concentrata am fost la prajitura asta,sa fie si buna si cu aspect;am uitat si de poze....

 

INGREDIENTE

  • 5oua
  • 1cana zahar
  • 250g faina
  • 4linguri ulei
  • 150g unt
  • 150g zahar pudra
  • zeama si coaja rasa de la 1lamaie
  • 500ml lapte
  • 6linguri faina
  • 3plicuri zahar vanilat
  • 2linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura sah:

Intr-un vas frecam galbenusurile cu zahar pana-si dubleaza volumul,adaugam cate putin ulei apoi faina;amestecam totul incet cu albusurile batute spuma cu un praf de sare;'pregatim doua forme de aceeasi marime de tort tapetate cu hartie,turnam int-una jumatate din compozitie iar restul amestecam cu cacao si rasturnam in a doua tava apoi lasam la cuptor 20-30min;in acest timp pregatim crema;amestecam faina cu laptele rece si zahar vanilat pe foc mic;dupa ce s-a racit amestecam cu untul frecat cu zahar pudra,coaja si zeama de lamaie iar dupa ce totul este omogenizat lasam la frigider.


Blaturile dupa ce s-au racit le decupam cu diferite forme(de la mare la mic),pana ajungem la discul din mijloc decupat cu un pahar mic;pe un platou montam prajitura;in cercul alb mare punem un cerc mai mic maro si tot asa pana obtinem un blat complet;insiropam acest blat cu orice sirop avem sau compot,punem crema,deasupra al doi-lea blat montat separat,imbracam cu crema si ornam cu ce avem(eu am avut nuca de cocos);inainte de servire lasam prajitura la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura sah" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

11.10.2013, 21:30

Si uite ce faina ti-a iesit

valentina78 1

12.10.2013, 09:34

WOWWWWW

ianculubita 1

12.10.2013, 15:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah