Prajitura Sah

de gaby_gabytza in Prajituri, 31 Mar 2014 | 4677 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta rom
  • sirop
  • compot de zarzari
  • crema
  • 200 ml smantana
  • 100 g zahar
  • decor
  • frisca
  • bombonele decorative
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sah:

Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se formeaza o crema, adaugam uleiul si laptele treptat peste galbenusuri amestecand continuu. Rasturnam compozitia peste albusurile spuma amestecand usor cu o lingura de lemn. Amestecam faina cu praful de copt si il adaugam in ploaie peste compozitia de oua. Impartim compozitia in 2. In una punem lingurile de cacao si esenta de rom, iar in a 2a adaugam plicurile de zahar vanilat.

Pregatim 2 tavi de chec (eu am avut tavi mai mici) le tapetam cu hartie de copt si adaugam compozitiile in tavi (daca nu avem 2 tavi la fel coacem blaturile pe rand). Dam la cuptor pana trec testul cu scobitoarea. Le lasam sa se raceasca

Pregatim crema intre timp -mixam smantana cu zaharul pana devine o crema consistenta iar la sfarsit adaugam intaritorul de frisca si dam la frigider.

Taiem blatul maro in doua iar dupa il taiem in trei fasii fiecare. La fel procedam si cu blatul alb

Cand asezam in tava insiropam feliile cu compot.

Asamblare:asezam o feliuta alba-una maro- una alba si frisca deaspura. Dupa, inversam punem o felie maro-una alba-una maro si iarasi adaugam frisca. Procedam la fel pana terminam blaturile (pe mine m-a mai ajutat fata cu mancatul feliutelor:))) deci mi-a mai ajuns doar de inca un singur rand. Dam la frigider sa se intareasca .

Scoatem dupa 30 minute si ornam cu frisca si bombonele deasupra. Eu in frisca am adaugat 1 lingurita cacao, dar asta e optional

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sah" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Sah cu nuca de cocos