Prajitura Snickers

de Lau in Prajituri, 13 Ian 2015 | 3983 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 7 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 250 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • Crema alba
  • 250 g ciocolata alba
  • 50 g frisca
  • Crema caramel
  • 7 galbenusuri
  • 1 pachet unt
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca tocata
  • Glazura ciocolata
  • 200g ciocolata neagra
  • 50 g frisca
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare.Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva si obtinem o spuma lucioasa,adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.


Amestecam cu o paleta cu miscari usoare,pana ce se omogenizeaza.


Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit cca 25 min pana trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca.


Crema alba-rupem ciocolata bucatele,o adaugam intr-un bol impreuna cu frisca si punem la topit pe baie de abur.


Intindem crema peste blat si dam la frigider pana pregatim crema caramel.


Crema caramel-intr-o cratita caramelizam 200 g zahar,cand s-a caramelizat adaugam untul si amestecam pana ce se topeste.


Adaugam galbenusurile mixate cu 5 linguri de zahar,Amestecam continuu pana obtinem o crema pufoasa ca la budinca.


Adaugam nuca tocata si prajita putin,mai lasam pe foc cca 1 min dupa care lasam sa se raceasca putin.


Cand s-a racit o intindem peste crema alba si dam tava din nou la frigider.


Glazura ciocolata-topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu frisca si o intindem peste caramel.


Dam prajitura la rece cateva ore inainte de servire.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

14.01.2015, 14:28

T I M E A 1

14.01.2015, 14:38

Super prajitura

Lau 1

14.01.2015, 16:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Grea de ciocolata cu stafide si nuca