Cornulete cu vin alb

de Teo in Prajituri, 15 Feb 2010 | 15320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ALUAT
  • 300 ml vin alb
  • 500 g untura
  • 1 ou
  • drojdie cat o nuca
  • 350 g zahar farin pt pudrat
  • faina cat cuprinde
  • UMPLUTURA
  • 800 g gem acrisor de prune/caise pt umplutura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu vin alb:

Se framanta o coca mai tare, se portioneaza in 12 gogosi, apoi se intinde cate o foaie, care la randul ei se imparte si ea in 12 triunghiuri. Se asaza cate o jumatate de lingurita de gem si se ruleaza de la baza spre varf.


Se dau la cuptor pana cand se rumenesc si se pudreaza calde.

 

TIPS-URI

1

Vinul alb "topeste" untura, o face sa nu se mai simta

2

Vinul si untura fac aluatul mai fraged

3

Gemul pe care il folosesc eu (preparat in casa) este de consistenta unei marmelade care se vindea odata la kg.

4

Din aceasta compozitie ies 80-90 de cornulete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu vin alb" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 10:26

Nu am facut niciodata cu vin,dar sunt sigura, ca au iesit o bunatate.Poza arata de nota 10 cu felicitari.

Rocsi 1

16.02.2010, 12:02

cred k e ceva bun...

Bunica 1

16.02.2010, 22:17

Sunt o minunatie ! Foarte bune !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu aluat fraged si branza de vaci