Prajitura Snickers a la Gabriela

de alilianaa in Prajituri, 12 Mai 2013 | 1391 vizualizari

 

Multumesc Gaby....

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 200 g zahar plus 11 linguri
  • un pachet unt
  • nuci 200 g
  • 3 linguri faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g crema de ciocolata ( din comert am folosit eu)
  • o ciocolata Poiana
  • cateva picaturi ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers a la Gabriela:

Blat: albusurile se bat spuma cu un praf de sare, adaugand rand pe rand lingura cu lingura zaharul Va rezulta o bezea frumoasa. Se adauga cele trei linguri de faina si praful se copt, mestecandu-se cu o lingura de lemn de jos in sus. Se pune nuca si se incorporeaza.


Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt la cuptor pentru 40 min, la foc potrivit. Stati cu ochii sa nu se arda. La suprafata trebuie sa fie rumenita putin.


Crema: 200 g zahar se pun intr-o cratita cu fund dublu pentru a se topi-carameliza pana la culoarea chihlimbarului ( culoarea data de tine, Gaby:). Cand s-a topit sa da de pe foc si se adauga untul. Se pune pe foc pana se topeste tot zaharul- caramelul. Galbenusurile se amesteca cu 5 linguri de zahar pana rezulta o crema pufoasa care se pune peste compozitia de caramel si unt topit. Se va tine pe foc pana ce compozitia capata consistenta de smantana. La final se adauga nuca tocata si coapta mai inainte. Se mai tine pe foc cateva minute si se lasa la racit.


Asamblare: Blatul scos de pe foaia de copt se acopera cu un strat crema ciocolata( pe care am inmuiat-o putin la microunde in prize de 30 sec). Peste aceasta se pune crema de caramel. Cu grija de la o margina, cum am invatat de la Gaby, ca sa fim siguri ca se intinde bine. Peste crema de caramel am adaugat o glazura de ciocolata ( ciocolata topita cu cateva picaturi de ulei). Se da la rece pentru cel putin o ora.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers a la Gabriela" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

alilianaa 1

12.05.2013, 20:19

Dia, e nici chiar la tot....

Geanina87 1

12.05.2013, 22:16

alilianaa 1

12.05.2013, 22:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!