Prajitura Snickers (reteta nr.100)

de Adele in Prajituri, 8 Oct 2014 | 3850 vizualizari

 

Pentru aceasta minunata reteta m-am inspirat de la Ela68 :http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-snickers-54213.html,e delicioasa si nu este prima data cand o prepar.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 albusuri.
  • 5 linguri de zahar.
  • 2 linguri jumatate de faina.
  • 100 gr alune macinate.
  • 5 gr praf de copt.
  • Crema caramel:
  • 5 galbenusuri.
  • 10 linguri zahar.
  • 100 gr unt.
  • 2 linguri frisca lichida /smantana.
  • 200 gr alune .
  • Crema ciocolata:
  • 200 gr cicolata alba
  • 200 gr ciocolata neagra.
  • 40 gr unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers (reteta nr.100):

Pentru inceput se mixeaza albusurile bine cu un pic de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si se continua pana devine bezea. Se adauga faina, alunele macinate si praful de copt si se amesteca cu un tel de jos in sus. Se pune intr-o tava si se da la cuptor la 180° pentru aproximativ 10-15 minute.


Crema caramel: se pune o oala pe foc cu zahar si se lasa la topit pana devine caramel, adaugam untul si continuam sa amestecam. Intre timp amestecam galbenusurile cu frisca si turnam peste caramel, amestecam incontinuu si adaugam si alunele (pe care le tostam cateva minute) .


Peste blatul racit se adauga crema caramel si se lasa la racit, dupa care se topeste pe baie de aburi ciocolata alba cu 15-20 gr de unt si se toarna peste crema caramel.


La final se topeste si ciocolata neagra ,tot pe baie de aburi si se toarna peste ciocolata alba.


Prajitura se lasa la rece cateva ore.


Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Cu siguranta nu mi-a iesit atat de frumoasa pe cat mi-am dorit dar la gust e minunata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

Adele 1

09.10.2014, 08:20

Simo multumesc

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:16

Adele 1

09.10.2014, 12:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca prajita si caramel