Prajitura tavalita

de Madelline in Prajituri, 21 Feb 2014 | 5471 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat :
  • 6 oua
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana mare zahar
  • vanilie
  • esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf sare
  • Pt. Glazura:
  • un pachet de unt(unirea,rama) 200g
  • 1 cana zahar
  • 2 3 linguri cacao
  • un galbenus ou
  • nuca de cocos pt tavalit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:

Blatul :


Separam albusurile de galbenusuri,batem spuma albusurile,adaugam treptat zaharul si batem pana se topeste.


In alt bol batem galbenusurile bine cu un praf de sare ,adaugam cele 4 linguri de ulei treptat amestecand apoi turnam peste albusurile spuma.


Amestecam compozitia bine ,punem vanilia,esenta de vanilie,lamaie rasa daca vrem,faina treptat,praful de copt si amestecam.


Ungem tava de copt cu putin ulei si putina faina (daca nu avem hartie de copt),adaugam compozitia si o dam la cuptorul incins pt 20 25 min la cca 150 180 grade.


Pt. glazura :


Taiem cubulete untul si il adaugam intr-o craticioara impreuna cu zaharul,3 linguri de cacao si galbenusul de ou la foc mic amestecand mereu cu o lingura de lemn.


Dupa ce s-a copt blatul il taiem cubulete sau cum dorim :P si cu o furculita luam pe rand fiecare bucatica si o dam prin glazura apoi prin nuca de cocos.


Pofta buna ! :*


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

21.02.2014, 11:41

Satisfyyourcravings 1

21.02.2014, 16:58

Preferata mea!

Rocsi 1

21.02.2014, 20:29

Tare mult imi place si de mult timp nu am mai pregatit-o

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
White Chocolate Lamington