Prajitura tavalita

de Madelline in Prajituri, 21 Feb 2014 | 5828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pt. blat :
  • 6 oua
  • 5 linguri cu varf de faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 cana mare zahar
  • vanilie
  • esenta de vanilie
  • un pliculet praf de copt
  • un praf sare
  • Pt. Glazura:
  • un pachet de unt(unirea,rama) 200g
  • 1 cana zahar
  • 2 3 linguri cacao
  • un galbenus ou
  • nuca de cocos pt tavalit
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura tavalita:

Blatul :


Separam albusurile de galbenusuri,batem spuma albusurile,adaugam treptat zaharul si batem pana se topeste.


In alt bol batem galbenusurile bine cu un praf de sare ,adaugam cele 4 linguri de ulei treptat amestecand apoi turnam peste albusurile spuma.


Amestecam compozitia bine ,punem vanilia,esenta de vanilie,lamaie rasa daca vrem,faina treptat,praful de copt si amestecam.


Ungem tava de copt cu putin ulei si putina faina (daca nu avem hartie de copt),adaugam compozitia si o dam la cuptorul incins pt 20 25 min la cca 150 180 grade.


Pt. glazura :


Taiem cubulete untul si il adaugam intr-o craticioara impreuna cu zaharul,3 linguri de cacao si galbenusul de ou la foc mic amestecand mereu cu o lingura de lemn.


Dupa ce s-a copt blatul il taiem cubulete sau cum dorim :P si cu o furculita luam pe rand fiecare bucatica si o dam prin glazura apoi prin nuca de cocos.


Pofta buna ! :*


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tavalita" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

mamaieelena 1

21.02.2014, 11:41

Satisfyyourcravings 1

21.02.2014, 16:58

Preferata mea!

Rocsi 1

21.02.2014, 20:29

Tare mult imi place si de mult timp nu am mai pregatit-o

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tavalita de post