Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Bine v-am regasit!!!
Prepararea blatului:
toim untul si il lasam sa se racoreasca,apoi mixam ouale cu zaharul si praful de sare(circa 15 minute la viteza mare),iar cand devin ca o crema adaugam treptat untul ,mixand in continuare pana obtinem o compozitie spumoasa si alba.
Peste compozitia obtinuta adaugam faina,praful de copt si vanilina(cernute) si amestecam usor sa nu se lase.
Amestecul obtinut il punem intr-o tava dreptunghiulara(32X24 cm),apoi dam la cuptoul incins la 180° timp de 30 de minute(facem testul cu scobitoarea pt siguranta),dupa care blatul il lasam sa se raceasca.
Intre timp pregatim glazura:
rupem ciocolata bucati si o punem la topit cu laptele pe foc mic,iar cand obtinem o compozitie omogena dam deoparte.
Blatul racit il taiem cubulete 3X3 cm si fiecare cubulet il trecem prin glazura,apoi prin nuca de cocos.Punem prajiturelele pe un platou si dam la frigider 2-3 ore sau mai bine le lasam peste noapte.
Servim cu maaare pofta.
1
daca nu va place nuca de cocos "tavaliti" cubuletele prin nuca prajita si macinata,sunt un deliciu..
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult