Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos.

de lilik in Prajituri, 16 Aug 2012 | 46533 vizualizari

 

Bine v-am regasit!!!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 oua
  • 1 vanilina
  • 120 gr zahar
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml lapte
  • Pentru "tavalit":
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos.:

Prepararea blatului:

toim untul si il lasam sa se racoreasca,apoi mixam ouale cu zaharul si praful de sare(circa 15 minute la viteza mare),iar cand devin ca o crema adaugam treptat untul ,mixand in continuare pana obtinem o compozitie spumoasa si alba.

Peste compozitia obtinuta adaugam faina,praful de copt si vanilina(cernute) si amestecam usor sa nu se lase.

Amestecul obtinut il punem intr-o tava dreptunghiulara(32X24 cm),apoi dam la cuptoul incins la 180° timp de 30 de minute(facem testul cu scobitoarea pt siguranta),dupa care blatul il lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim glazura:

rupem ciocolata bucati si o punem la topit cu laptele pe foc mic,iar cand obtinem o compozitie omogena dam deoparte.

Blatul racit il taiem cubulete 3X3 cm si fiecare cubulet il trecem prin glazura,apoi prin nuca de cocos.Punem prajiturelele pe un platou si dam la frigider 2-3 ore sau mai bine le lasam peste noapte.

Servim cu maaare pofta.

TIPS-URI

1

daca nu va place nuca de cocos "tavaliti" cubuletele prin nuca prajita si macinata,sunt un deliciu..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tavalite