Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos.

de lilik in Prajituri, 16 Aug 2012 | 33912 vizualizari

 

Bine v-am regasit!!!

 

INGREDIENTE

  • 100 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 5 oua
  • 1 vanilina
  • 120 gr zahar
  • Pentru glazura:
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 ml lapte
  • Pentru "tavalit":
  • nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos.:

Prepararea blatului:


toim untul si il lasam sa se racoreasca,apoi mixam ouale cu zaharul si praful de sare(circa 15 minute la viteza mare),iar cand devin ca o crema adaugam treptat untul ,mixand in continuare pana obtinem o compozitie spumoasa si alba.


Peste compozitia obtinuta adaugam faina,praful de copt si vanilina(cernute) si amestecam usor sa nu se lase.


Amestecul obtinut il punem intr-o tava dreptunghiulara(32X24 cm),apoi dam la cuptoul incins la 180° timp de 30 de minute(facem testul cu scobitoarea pt siguranta),dupa care blatul il lasam sa se raceasca.


Intre timp pregatim glazura:


rupem ciocolata bucati si o punem la topit cu laptele pe foc mic,iar cand obtinem o compozitie omogena dam deoparte.


Blatul racit il taiem cubulete 3X3 cm si fiecare cubulet il trecem prin glazura,apoi prin nuca de cocos.Punem prajiturelele pe un platou si dam la frigider 2-3 ore sau mai bine le lasam peste noapte.


Servim cu maaare pofta.

 

TIPS-URI

1

daca nu va place nuca de cocos "tavaliti" cubuletele prin nuca prajita si macinata,sunt un deliciu..

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "tavalita" prin ciocolata si nuca de cocos." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:57

lilik 1

20.08.2012, 22:48

Gabytza

RoXx 1

27.09.2012, 10:06

super buna preferata mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tavalita