Prajitura Tosca

de DIANA B in Prajituri, 17 Aug 2011 | 3715 vizualizari

 

Ce sa va zic ... cand Mirela a facut Prajitura Tosca , mi-a ramas pe creier ... nu observasem ca muuulte fete facusera deja asa ceva , deh ... daca nu am in fiecare zi timp sa intru , lucru ptr care-mi cer scuze si n-as vrea sa fiti suparate pe mine ptr acest lucru . Pe 15 august , am comemorat ADORMIREA MAICII DOMNULUI si cum ,,mama" (bunica paterna) purta numele sfant , am decis sa testez si eu Tosca , si s-o impart tuturor real si virtual ... In aceasta zi se pregatesc cozonaci si mancaruri bune , cinstindu-se memoria celor ce nu mai sunt si care purtau acest nume ...

 

INGREDIENTE

  • 10 albusuri
  • 10 linguri fructoza
  • 100 g nuca de cocos(poate si mai putin)
  • 100 g mac
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri faina
  • Pt. crema
  • 10 gslbenusuri
  • 5 linguri de fructoza
  • 3 plicuri zahar vanilinat
  • 300 ml de lapte
  • 3 linguri de faina
  • 1 pachet de unt 85%
  • GLAZURA
  • 3 pachete biscuiti Rostar
  • 200 g ciocolata
  • 8 linguri cu lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca:

Preparare prajitura Tosca:


Se bat albusurile spuma cu cele 10 linguri de fructoza adaugate pe rand si batut dupa fiecare lingura (eu am folosit mixerul si n-am fost multumita , tot telul clasic mi se parea mai util) , se incorporeaza macul , nuca de cocos (am folosit de culoare rosie) si faina cernuta si-n care se incorporeaza praful de copt si se amesteca doar prin rasturnare. Se da compozitia la copt intr-o tava micuta , tapetata cu unt din belsug , pt. 15-20 minute la 180 de grade , dupa care se lasa la racit .


Crema: Se amesteca toate ingredientele, exclusiv untul, si se da pe baine-marie pana se ingroasa compozitia. Se lasa putin la racit si se incorporeaza si untul .


Asamblare:


Se scoate blatul copt din tava si se aseaza pe un taietor acoperit cu staniol, se intinde crema din mijloc spre margini, se niveleaza dupa care se aseaza biscuitii .


Se pregateste si glazura din ciocolata si lapte si se acopera intreaga suprafata . Cred ca era suficienta doar 100 g ciocolata si 4 linguri de lapte .


Prajitura Tosca se da la rece cateva ore ... (mai buna ar fi fost a doua zi) . Se portioneaza in forma dorita cu ajutorul unui cutit subtire, tinut sub jet de apa fierbinte , ptr protejarea glazurii , care oricum la mine a pocnit , stratul fiind in exces .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (58)

aziz 1

20.08.2011, 16:07

fata tu vb din filme

DIANA B 1

20.08.2011, 16:09

Asa-i ??? ti-am zis ca-s obosita ...

aziz 1

20.08.2011, 16:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fragede cu ciocolata