Prajitura Tropicana

de Panacris in Prajituri, 16 Mai 2012 | 2721 vizualizari

 

Am rasfoit colectia Click pentru femei si am adaptat aceasta prajitura delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • unt 200 g.,
  • zahar 200 g.,
  • zahar vanilinat 1 plic,
  • oua 6 bucati,
  • faina 300 g.,
  • amidon 100 g.,
  • praf de copt 1 plic
  • Pentru crema:
  • budinca de ciocolata 2 plicuri
  • lapte 600 ml.,
  • zahar 100 g.,
  • unt 200 g.,
  • gem de coacaze 250 g.,
  • esenta de rom 1 fiola
  • Pentru decor:
  • glazura de ciocolata 200 g.,
  • ciocolata alba 100 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tropicana:

Se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga galbenusurile, faina, amidonul si praful de copt, amestecandu/se usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Albusurile batute spuma se adauga in compozitia de mai sus. Se toarna aluatul intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si tapetata cu faina. Se introduce in cuptorul preincalzit cca. 50 de minute. Se rastoarna din forma si se lasa la racit.


Intre timp budinca se amesteca cu putin lapte rece si zahar. Restul de lapte se pune la foc pana cand da in clocot se adauga budinca, amestecand continuu pana se ingroasa. Untul moale se incorporeaza in crema rece si se amesteca pana se incoprporeaza. Gemul se amesteca cu romul.


Se taie blatul in trei, se unge prima parte de blat cu gem, apoi crema de budinca, se continua pana se tremina toate ingredientele. Deasupra sa fie blat. Se lasa la rece pana se intareste crema. Glazura se prepara conform indicatiilor, se orneaza prajitura cu glazura si fulgi de ciocolata alba.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tropicana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

COMENTARII (29)

mamaieelena 1

18.05.2012, 07:54

MIUTA 1

18.05.2012, 12:59

Foarte bun

Sim0na 1

18.05.2012, 22:40

Tare buna trebuie sa fie..

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata