Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice

de RuxyRux in Prajituri, 16 Sep 2013 | 8334 vizualizari

 

Vazuta astazi la Toamna, multumesc draga mea si executata cu succes...reteta lui Gordon Ramsey....incredibil de delicioasa! Merita probata :)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr iaurt( eu am pus grecesc 10%)
  • 6 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 75 gr faina amestecata cu un sfert dintr-un pliculet de 7 gr de drojdie
  • vanilie( nu era prevazut in reteta dar eu am pus)
  • un praf de sare
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • Pentru siropul de citrice:
  • 125 ml apa( plata)
  • 126 gr zahar
  • vanilie
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • coaja si zeama de la o portocala
  • 1 lingurita de extract de flori de portocal
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si vanilia, pana devin o crema, se adauga faina si drojdia, se amesteca bine, apoi iaurtul si coaja si zeama de lamaie.

Albusurile batute cu praful de sare pana devin tari se incorporeaza usor prin invaluire in compozitie.

Am uns forma de tort( cca 26 cm ) am pus foaia de copt si am asezat aluatul. Prajitura am copt-o la 180 de grade pentru 50 de minute.

Se scoate si se raceste usor apoi se intoarce pe un platou. Se scoate foaia de copt.

Siropul se prepara cat timp prajitura e la cuptor.

Se pun toate ingredientele pentru sirop intr-un vas pe foc mic. Se tine pe foc pana se leaga siropul, in jur de 7 minute. Cand se mai raceste se toarna peste prajitura. Se lasa prajitura sa traga tot siropul. Eu am decorat-o cu o felie de portocala caramelizata intr-o lingura de sirop si o lingura de zahar brun..  

E minunat de aromata si de insiropata, chiar un dulce  de pe taramurile sublimului Orient :) Ma bucur ca am incercat-o :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turceasca cu iaurt si sirop de citrice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

RuxyRux 1

18.09.2013, 21:39

Mena, merita sa stii, multumesc scumpo

RuxyRux 1

18.09.2013, 21:40

Merisor scump...multumesc frumos

RuxyRux 1

18.09.2013, 21:40

Kuki, multumesc draga mea....tu esti minunata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tunel cu branza si visine