Prajitura turnata cu mere

de danamatei in Prajituri, 16 Feb 2012 | 4439 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 20 linguri faina
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • -umplutura
  • 12 mere maricele,
  • 100 gr unt ,
  • jumatate lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Umplutura:


Se curate merele si se dau prin razatoare. Se calesc la foc mic 10-15 min cu untul, scortisoara si 6-7 linguri zahar. Se pun la scurs intr-o strecuratoare.


Blat:


Mixam bine ouale cu un praf de sare. Adaugam zaharul, vanilia, apoi uleiul ca la maioneza si mixam bine. Punem faina amestecata cu praful de copt alternand cu laptele. Compozitia va iesi putin mai densa ca cea de pandispan.


Se toarna jumatate din compozitie intr-o tava (cea de la aragaz) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins cca 20 min la foc mic. Se scoate din cuptor, se repartzeaza uniform merele si se acopera cu restul de compozitie. Se da din nou la cuptor, la foc mic 30-40 min pana se rumeneste frumos. Se taie rece (la noi nu a rezistat si am taiat-o fierbinte)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MIUTA 1

17.02.2012, 21:18

Si eu vreau,arata foarte bine!

danamatei 1

18.02.2012, 01:25

Bya Ralu 1

14.03.2012, 01:33

ce bine arata prajiturica

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu iaurt şi mere