Prajitura turnata cu mere

de Sim0na in Prajituri, 25 Feb 2012 | 14003 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 2 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • Ingrediente umplutura:
  • 4 mere foarte mari
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu mere:

Merele le-am spalat si le-am curatat de coaja si de samburi.



Le-am dat prin razatoarea mare si le-am pus la calit pe foc, impreuna cu 5 linguri de zahar.



Cand s-au inmuiat, am adaugat scortisoara si am mai lasat putin, apoi se lasa sa se raceasca



Cat merele se racoreau, am pregatit aluatul: am batut cele doua oua cu zaharul, apoi am adaugat treptat uleiul.



Faina am amestecat-o cu bicarbonatul si am adaugat-o treptat la compozitia de oua, alternand faina cu lapte. Aluatul trebuie sa curga... sa aiba consistenta unui aluat de clatite mai gros.



Am pregatit o tava - eu am avut una de 32 / 22 cm, am tapetat-o cu hartie de copt, am pus 2/3 din compozitie si am dat tava la cuptor ptr 10 min la 180 grade, in cuptorul preincalzit.



Dupa 10 min, cand aluatul s-a copt putin, am pus merele, iar deasupra restul de aluat. Am lasat la cuptor 40 minute.



Am lasat placinta sa se raceasca, apoi am portionat-o. Optional se poate pudra cu zahar, dar la mine a fost suficient de dulce.



Cred ca a fost cea mai pufoasa placinta pe care am mancat-o! Ne-a placut foarte tare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Alinutza80 1

28.02.2012, 15:10

vreau si eu

susu 1

11.05.2012, 20:55

Pai daca tu zici ca e cea mai pufoasa te cred, mai ales ca se vede clar din poze. Am mai vazut demult o reteta in genul asta de prjitura turnata dar n-am incercat-o pana acum. O trec la favorite

feliciatimisoara 1

07.11.2013, 19:43

FOARTE BUNA ,AM FACUT-O SI EU ,BUNA RAU.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si caramel