Prajitura turnata cu prune

de Criss in Dulciuri, 5 Sep 2015 | 3082 vizualizari

 

Aceasta e una din cele mai simple si buna prajituri, poate fi facuta cu mere, branza, visine, caise, etc. Ma gandesc ca ar merge si cu mure sau alte fructe de padure, atat doar ca s-ar simti cam neplacut samburii fructelor de padure. De aceasta data, vin cu o varianta cu prune, pentru ca tot sunt pline pietele de prune.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -3 oua
  • -13 linguri zahar
  • -13 linguri ulei
  • -13 linguri lapte 18 linguri faina
  • -1 plic praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • Umplutura:
  • -1 kgprune
  • -5-6 linguri zahar
  • -2 linguri amidon
  • -1 lingurita scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura turnata cu prune:

Mai intai pregatim umplutura pentru aceasta prajitura. Prunele se spala, se scot samburii, se taie in sferturi sau felii si se pun intr-o oala, se adauga zaharul si amidonul si se pun la foc mic amestecandu-se in continuu pana cand se leaga ca o budinca si in final se adaugascortisoara. Intr-un bol de bat ouale impreuna cu zaharul, vanilia si uleiul.


Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele. Rezulta o compozitie asemanatoare cu cea de pancakes. Jumatate din compozitie se toarna intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace 10-12 minute, dupa care se scoate din cuptor si se pun prunele, apoi se toarna restul de compozitie pentru blat. Se mai pune prajitura in cuptor pentru 35-40 minute, dupa care se scoate, se pudreaza cu zahar si se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura turnata cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Criss 1

16.08.2016, 10:35

dantes 1

16.09.2017, 13:35

Buna!

Ancutsa 1

17.09.2017, 14:16

Foarte frageda si aromata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Gem delicios de prune