Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi

de Lau in Dulciuri, 18 Iun 2018 | 2124 vizualizari

 

M-am inspirat de la Diaconta.

 

INGREDIENTE

  • 600 g iaurt
  • 200 ml lapte
  • 120 g gris
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crusta
  • 10 buc piscoturi
  • 70 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi:

Crusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute.

Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul.

Punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie,amestecand incontinuu cu tel.

Lasam sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa.

Luam vasul de pe foc, adaugam galbenusurile,un praf de sare, esenta de vanilie.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 3 linguri de zahar si mixam pana ce devine o bezea.

Incorporam unsor in compozitia de gris.

Lasam sa se raceasca dupa care cu o lingura modelam papanasi.

Tavalim papanasi prin crusta si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pentru 20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi