Prajitura Tuxedo

de mirela0911 in Prajituri, 16 Dec 2015 | 11346 vizualizari

 

Am pregatit pentru Mos Craciun o prajitura tare buna! 
Initial am vrut sa fac tort, Tortul Tuxedo, dar pe parcurs m-am razgandit si am zis sa fac o prajitura. Am preluat reteta Ligiei Coman, am folosit pana la un moment dat ingredientele date de ea si am mai adaugat in plus cateva visine din visinata. Tortul iese mult mai ciocolatos, insa sub aceasta forma este putin mai light, insa la fel de delicioasa. 

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 2 oua mari
  • 125 ml ulei
  • 250 ml iaurt
  • 125 ml cafea gata preparata
  • 250 g faina
  • 50 g cacao
  • 150 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare

Crema de ciocolata neagra:

  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie (55% cacao)

Crema de ciocolata alba:

  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata alba
  • visine din visinata (dupa preferinte)
  • 2-3 lg din crema de ciocolata neagra
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tuxedo:

Blatul: Intr-un bol se mixeaza ouale cu uleiul, iaurtul si cafeaua preparata si racita. Restul ingredientelor uscate se amesteca bine apoi se incorporeaza in amestecul lichid, amestecand bine pana la omogenizare.


Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 40-45 minute (pana trece testul scobitorii). Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.


Crema de ciocolata neagra: Intr-un ibric se pune frisca lichida si ciocolat rupta bucati. Se aduce la punctul de fierbere si se amesteca bine pana se topeste toata ciocolata si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute dupa care se mixeaza pana devine pufoasa si isi schimba culoarea.


Crema de ciocolata alba: Se pune pe foc frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati si se amesteca pana se topeste si se omogenizeaza. Se da la rece pentru minim 30 de minute dupa care se mixeaza bine pana se obtine o crema densa, pufoasa.


Visinele din visinata se curata de samburi, cate doriti, si se lasa deoparte pastrand cateva visine si intregi.


Asamblare prajitura: Se taie blatul in doua. Se aseaza o parte pe un platou, se unge cu crema de ciocolata neagra (pastram 2-3 linguri din crema), se aseaza visinele fara samburi peste crema si se da la rece pentru 30 de minute. Se scoate din frigider si se pune deasupra crema de ciocolata alba si se da din nou la frigider. Se scoate si se aseaza blatul peste crema alba si se unge deasupra cu crema de ciocolata neagra pastrata. Se orneaza cu visine intregi, se portioneaza si se serveste.


Pofta buna sa aveti!


P.S.: In reteta de tort nu era specificat sa se insiropeze blatul. Ar fi mers putin insiropat blatul, dupa parerea mea si a copiilor. :P


 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca blatul sa se pregateasca inainte cu o zi.

2

Se poate insiropa putin blatul, dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tuxedo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (53)

reisnaor_2006 1

19.12.2015, 13:15

Anett 1

20.12.2015, 22:58

Lina24 1

21.12.2015, 07:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos