Prajitura umeda cu iaurt si lamaie

de anca_rm in Prajituri, 18 Iul 2014 | 5071 vizualizari

 

O prajitura usor de facut , racoritoare si bine insiropata . Eu am facut-o de douar ori. Prima data am facut poze din timpul preparariii dar nu am mai apucat sa fac poze cu preparatul fina , iar a doua oara (alaltaieri), am apucat sa fac la preparatul final :).La prima varianta am pus pe ea ciocolata si fulgi de migdale , iar la a doua am pus in compozitie visine din visinata, iar deasupra nu am mai pus nimic . Asa este cand suntem multi la dulce .
Pentru inspiratie ii multumesc Cristinei .

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 250ml iaurt cu gust de fructe
  •  5 linguri zahar
  •  6-7 linguri faina
  •  50 ml ulei
  •  1 plic praf de copt
  •  coaja dela o lamaie
  • Extra :visine fara sambure din visinata , sau visine proaspete cam 200 gr
  • Pentru sirop:
  •  50 gr zahar praf ,
  •  Sucul de la o lamaie si coaja razuita
  • Pentru ornat :ciocolata alba sau fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura umeda cu iaurt si lamaie:

In primul rand trebuie sa pregatim tava , eu am folosit o forma de silicon in forma de stea, dar se poate folosi tava de chec , sau de guguluf de 20 cm pe care o tapetam cu hartie de copt .

Pornim cuptorul la 200 grade sa se incinga .

Intr-un bol inalt batem ouale imreuna cu zaharul pana cand se albesc si zaharul este dizolvat in totalitate .

Adaugam uleiul si iaurturile si batem in continuare (nu trebuie foarte mult , atat doar cat sa se incorporeze bine) .

Razuim coaja de lamaie , adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt  si omogenizam.

Turnam compozitia in  tava de copt, punem visinele (daca doriti) si dam la cuptorul incins.

Cuptorul este acum pe 200 grade , dar dupa 10 minute reduceti la 180 grade si lasati prajitura inca 30 minute (testati daca este coapta cu scobitoarea)

Lasam prajitura sa se raceasca si facem siropul : zaharul impreuna cu coaja de lamaie razuita il punem pe foc si il lasam pana incepe sa se caramelizese , atunci stoarcem zeama de la lamaie, lasam totul sa dea cateva clocote.

Turnam deasupra , lasam sa absoarba tot si razuim ciocolata alba , sau punem fulgi de migdale , sau o lasam asa .

TIPS-URI

1

trebuie racita bine pentru a fi racoritoare

2

se poate servi cu frisca batuta

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura umeda cu iaurt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Revani