Prajitura ungureasca cu mere

de Sidy in Prajituri, 26 Sep 2012 | 13064 vizualizari

 

Retetele unguresti sunt gustoase si au un aspect placut, iar prajitura cu mere este o delicatesă ungurească. Este un desert săţios şi bogat ; mulţi cunosc această bunătate, iar cei care nu, n-au decât să recupereze!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 2 oua
  • 250 g margarina Rama
  • 20 g drojdie
  • 5 linguri zahar praf
  • 2 kg mere
  • 150 ml smantana
  • 1 plic zahat vanilat
  • 1 plic praf de copt 2-3 linguri zahar tos
  • 1 lingura scortisoara pudra
  • 2-3 linguri pesmet
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ungureasca cu mere:

Intr-un bol mare punem faina si margarina Rama taiata in cubulete mici.Frecam bine faina cu margarina pina se fac "taitei" ca si in imagine.

Adaugam pe rand ouale, smantana, zaharul praf, drojdia faramitata, praful de copt si zaharul vanilat.

Framantam bine pina se omogenizeaza toate ingredientele.Obtinem un aluat pufos, nu prea moale , pe care il lasam sa se odihneasca 30 de minute.

Merele le curatim apoi le dam pe razatoarea cu gauri mari .Punem merele rase la calit intr-in vas nonaderent pentru 10-15 minute pina sunt gata calite. La sfarsit adaugam zaharul tos si scortisoara.

Dupa trecerea celor 30 de minute taiem aluatul in doua parti egale.

Prima foaie o intindem cu sucitorul pina ajunge la dimensiunea unei tavi de aragaz.

In tava punem hartie de copt pe care o ungem cu putin unt( untura) si asezam prima foaie intinsa.

Peste ea presaram pesmetul apoi adaugam merele calite.

Intindem si a doua foaie si o punem peste mere.Intepam foaia din loc in loc cu o furculita.Un galbenus il batem bine cu o lingura cu smantana si ungem foaia de deasupra.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute pina se coace prajitura.

Lasam sa se raceasca prajitura in tava , apoi o taiem si o punem pe farfurie.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ungureasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Mihaela11_jo 1

29.09.2012, 13:03

Foarte aromata si apetisanta

MOKUSKA 1

24.02.2014, 20:34

o minunatie de reteta!

Sidy 1

25.02.2014, 09:03

Multumesc Mokuska

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura din albusuri cu gem de afine, mere si bezea