Prajitura vieneza cu capsuni

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iun 2016 | 1564 vizualizari

 

Primisem zilele trecute 2 pungi cu napolitane vieneze. Cand le-am vazut, am si stiut ce fac cu ele. Vazusem candva reteta de prajitura vieneza la Bucataresele vesele si am zis sa o prepar si eu, dar in timp ce imi pregateam ingredientele am si modificat reteta si a iesit o bunatate de prajitura in aceasta combinatie. :X

 

INGREDIENTE

Pt. 2 blaturi:

  • 8 oua
  • 8 lg zahar
  • 8 lg faina
  • 4 lg ulei

Pt. crema de vanilie:

  • 4 oua
  • 4 lg amidon
  • 5-6 lg zahar
  • 600 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 g branza mascarpone

Pt. sosul de capsuni:

  • 500 g capsuni
  • 1/2 pahar apa
  • 3 lg zahar
  • 2 lg amidon
  • 2-3 lg apa

Mai este nevoie de:

  • 2 pachete napolitane vienze
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura vieneza cu capsuni:

Blatul: Se coc 2 blaturi separat. Un blat se prepara astfel: Se separa 4 oua. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga pe rand zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se toarna amestecul peste albusuri. Se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule. La final se adauga faina si se incorporeaza usor. Se toarna compozitia in tava aragazului, tapetata cu hartie de copt. Se coace la temperatura de 180 de grade pentru cca 15 minute (se face testul cu scobitoarea). Se scoate din cuptor si se pune pe un platou la racit cu tot cu hartia de copt. Se procedeaza la fel cu celalalt blat. Se lasa sa se raceasca.


Crema de vanilie: Se mixeaza bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana se topesc. Se adauga amidonul apoi laptele putin cate putin pana se omogenizeaza. Se aseaza vasul pe foc si se lasa sa fiarba usor pana se ingroasa si se obtine o crema ca budinca. Se lasa sa se raceasca bine apoi se mixeaza cu branza mascarpone.


Sosul de capsuni: Se spala capsunile, se indeparteaza coditele si se pun intr-o craticioara, taiate bucatele mai mici (in doua sau patru in functie de cat de mari sunt). Se pune zaharul si se lasa 10 minute deoparte. Se pune craticioara pe foc, se toarna si apa si se lasa sa dea cateva clocote, pana se inmoaie capsunile. Separat se dizolva amidonul in cele 2-3 lg apa si se toarna peste capsuni. Se lasa sa fiarba pana se ingroasa sosul. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.


Asamblare prajitura: Unul din blaturi se desprinde de pe hartia de copt cu grija si se pune pe un platou. Se ung ambele blaturi cu sosul de capsuni. Peste sos se intinde jumatate din crema de vanilie. Deasupra se aseaza napolitanele vieneze una in continuarea celeilalte si la distanta mica intre ele (ca in imagine). Deasupra se pune restul de crema, apoi cu grija se aseaza cel de-al doilea blat. Se indeparteaza cu grija hartie de copt si se da la rece prajitura pentru cel putin o ora.


Se presara zahar pudra, se portioneaza si se serveste.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se pot coace blaturile intr-o tava mai mica, reducand si cantitatile daca preferati.

2

Se poate renunta la sosul de capsuni.

3

Se poate intinde deasupra o glazura de iocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura vieneza cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

mirela0911 1

03.06.2016, 09:40

Vă mulțumesc!

Catalina L 1

04.06.2016, 19:55

f reusita

AdinaG 1

13.06.2016, 14:26

Chiar am sa incerc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada de ciocolata