Prajiturele biscuit

de gamilici in Prajituri, 30 Dec 2009 | 4126 vizualizari

 

Prajiturele biscuit cu crema de cacao si glazura de ciocolata

 

INGREDIENTE

Pentru Aluat :
  • 150g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g nuca macinata
  • 1 esenta rom
  • faina cat cuprinde
  • 1 ou intreg in caz ca nu se amesteca bine
Pentru Crema :
  • 150g zahar macinat
  • 150 g unt
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
Glazura de ciocolata :
  • 100 g de ciocolata de menaj
  • 70 g zahar pudra
  • 100 ml de apa.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele biscuit:

Aluatul :


Untul se lasa la temperatura camerei sa fie mai moale ,apoi se adauga zaharul praf treptat si se omogeneizeaza.


Se adauga nuca macinata,esenta de rom si ,din nou treptat, faina.Se amesteca pana ajungem la consistenta unui aluat manevrabil si usor de intins (se poate adauga un ou in caz ca nu se amesteca bine).


Pe o masa de lucru se presara faina , se intinde aluatul foarte subtire,aproximativ 5 mm. Se decupeaza forme diverse (eu am folosit un pahar,o steluta si o inimioara ,fiind Craciunul, dar se pot decupa orice fel de forme).


Apoi se aseaza formele intr-o tava tapetata cu unt si faina (foaie de copt) si se introduc in cuptorul preincalzit.


Crema :


Se amesteca untul cu zaharul macinat,se adauga lingura de cacao si esenta de rom si se omogeneizeaza.


Glazura de ciocolata :


Apa se pune la fiert cu zaharul ,pe urma se adauga ciocolata,amestecand aproximativ 5 min.


Asamblare :


Se ia o forma si se pune crema, apoi se acopera cu o alta forma ,stil biscuit. Se adauga glazura de ciocolata si se orneaza.





 

TIPS-URI

1

Inainte de a face glazura de ciocolata trebuie sa aveti prajiturelele umblute cu crema in stil biscuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele biscuit" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Budinca de casa cu ciocolata si capsuni