Prajiturele cu frisca si mascarpone

de Angelina_Elena in Prajituri, 12 Mai 2013 | 17689 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri nesquik
  • 45 ml apa rece
  • 45 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 350 ml frisca lichida + 3 lingurite zahar pudra
  • 1 cutie mascarpone (250 g) + 2 linguri zahar pudra

Sirop:

  • 2 cesti apa
  • 1 ceasca zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita ulei

Decor:

  • 100 ml frisca lichida
  • 18 biscuitei de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu frisca si mascarpone:

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.

Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.

Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.

Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.

Sirop: intr-un ibric punem zaharul, apa si lasam pana cand zaharul se topeste. La final adaugam esenta de rom.

Crema: frisca se mixeza pana se intareste putin, apoi se adauga 3 lingurite de zahar pudra si continuam sa mixam pana se intareste.

Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu 2 linguri zahar pudra.

In crema mascarpone incorporam treptat si frisca batuta.

Intindem crema peste blatul rece, insiropat si dam prajitura la frigider peste noapte.

A doua zi taiem prajitura in cuburi/dreptunghiuri.

Glazuram fiecare bucata de prajitura cu ciocolata topita la microunde cu laptele si lingurita de ulei.

Batem frisca lichida, apoi facem cate un mot pe fiecare prajiturica, punem cate un biscuite si dam tava la rece pana la servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Blatul l-am copt intr-o tava cu diametrul de 32/24 cm.

2

Uleiul se pune in glazura de ciocolata pentru a-i da luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura racoroasa