Prajiturele cu frisca si mascarpone

de Angelina_Elena in Prajituri, 12 Mai 2013 | 13194 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri nesquik
  • 45 ml apa rece
  • 45 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema:

  • 350 ml frisca lichida + 3 lingurite zahar pudra
  • 1 cutie mascarpone (250 g) + 2 linguri zahar pudra

Sirop:

  • 2 cesti apa
  • 1 ceasca zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita ulei

Decor:

  • 100 ml frisca lichida
  • 18 biscuitei de cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu frisca si mascarpone:

Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.


Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa.


Adaugam apoi apa rece si galbenusurile amestecate cu uleiul si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste albusurile batute spuma si omogenizam.


Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei. Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul trece testul scobitorii.


Sirop: intr-un ibric punem zaharul, apa si lasam pana cand zaharul se topeste. La final adaugam esenta de rom.


Crema: frisca se mixeza pana se intareste putin, apoi se adauga 3 lingurite de zahar pudra si continuam sa mixam pana se intareste.


Mascarponele la temperatura camerei se mixeaza cu 2 linguri zahar pudra.


In crema mascarpone incorporam treptat si frisca batuta.


Intindem crema peste blatul rece, insiropat si dam prajitura la frigider peste noapte.


A doua zi taiem prajitura in cuburi/dreptunghiuri.


Glazuram fiecare bucata de prajitura cu ciocolata topita la microunde cu laptele si lingurita de ulei.


Batem frisca lichida, apoi facem cate un mot pe fiecare prajiturica, punem cate un biscuite si dam tava la rece pana la servire.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Blatul l-am copt intr-o tava cu diametrul de 32/24 cm.

2

Uleiul se pune in glazura de ciocolata pentru a-i da luciu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (73)

rena 1

09.11.2013, 23:48

mmmm ce bine arata

Pushaa 1

24.04.2014, 13:18

arata foarte bine!

Xandrinne 1

13.09.2015, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si mascarpone