Rulada cu gem de prune

de pity19 in Prajituri, 20 Iun 2014 | 1277 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de :

  • 6 oua proaspete
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina cu varf
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao

Umplutura :

  • un borcan gem de prune ( de casa am folosit eu )

Decor :

  • frisca la tub ( pentru decor )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune:

Blat : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma tare cu o lingurita de zahar , galbenusurile le frecam cu zaharul ramas ; Treptat adaugam faina impreuna cu praful de copt la galbenusuri , amestecand de jos in sus ; Adaugam compozitia peste spuma de albusuri , amestecam de sus in jos bine ; Luam 5 linguri din compozitie , adaugam cacaoa si amestecam ; Pregatim o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si punem compozitia , intindem bine cu o paleta de lemn ; Compozitia cu cacao o punem cu ajutorul unei linguri treptat peste blat ; Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30-40 minute!


Cand blatul s-a copt , indepartam foaia de copt , luam un prosop pe care l-am umezit cu putina apa , punem blatul pe prosop , incepem sa rulam cu grija sa nu se rupa ; Lasam pana blatul s-a mai racit ;


Umplutura : Desfacem blatul , cu o lingura de lemn incepem sa punem gem si intindem bine ; Luam o folie alimentara , rulam blatul si infasuram in folia pregatita ; Lasam cca 20 de minute sa stea asa dupa care desfacem si taiem feliute ;


Ornam cu frisca!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosii orice fel de gem!

2

Eu il prefer pe cel de prune pentru ca este mai gustos dupa parerea mea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

20.06.2014, 20:44

Rocsi 1

20.06.2014, 21:36

O bunatate!

pity19 1

21.06.2014, 12:44

Va multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de caise