Rulada cu gem de prune

de pity19 in Prajituri, 20 Iun 2014 | 2481 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat avem nevoie de :

  • 6 oua proaspete
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina cu varf
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri cacao

Umplutura :

  • un borcan gem de prune ( de casa am folosit eu )

Decor :

  • frisca la tub ( pentru decor )
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu gem de prune:

Blat : Separam albusurile de galbenusuri , albusurile le batem spuma tare cu o lingurita de zahar , galbenusurile le frecam cu zaharul ramas ; Treptat adaugam faina impreuna cu praful de copt la galbenusuri , amestecand de jos in sus ; Adaugam compozitia peste spuma de albusuri , amestecam de sus in jos bine ; Luam 5 linguri din compozitie , adaugam cacaoa si amestecam ; Pregatim o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si punem compozitia , intindem bine cu o paleta de lemn ; Compozitia cu cacao o punem cu ajutorul unei linguri treptat peste blat ; Dam la cuptorul preincalzit la foc mediu aprox 30-40 minute!

Cand blatul s-a copt  , indepartam foaia de copt , luam un prosop pe care l-am umezit cu putina apa , punem blatul pe prosop  , incepem sa rulam cu grija sa nu se rupa ; Lasam pana blatul s-a mai racit ;

Umplutura : Desfacem blatul  , cu o lingura de lemn incepem sa punem gem si intindem bine ; Luam o folie alimentara , rulam blatul si infasuram in folia pregatita ; Lasam cca 20 de minute sa stea asa dupa care desfacem si taiem feliute ;

Ornam cu frisca!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate folosii orice fel de gem!

2

Eu il prefer pe cel de prune pentru ca este mai gustos dupa parerea mea!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

20.06.2014, 20:44

Rocsi 1

20.06.2014, 21:36

O bunatate!

pity19 1

21.06.2014, 12:44

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem si glazura de ciocolata