Prajitura cu branza si caramel

de Steffy in Prajituri, 30 Mar 2013 | 2165 vizualizari

 

Este o reteta luata de la Miha pe care am facut-o pentru prima data la aniversarea mea. Din pacate, nu prea a avut mare succes pentru ca invitatii mei nu prea au agreat combinatia branza si caramel. Oricum prajitura nu a ramas neterminata pentru ca mie mi-a placut. Multumesc, Miha.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 200 g biscuiti digestivi
  • 25 g cacao
  • 100 g unt

Pentru crema:

  • 450 g branza de vaci grasa si cremoasa
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • esenta de rom

Pentru topping-ul de caramel:

  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza si caramel:

Biscuitii se macina la robot. Rasturnam pesmetul intr-un castron, amestecam cu cacaoa, apoi turnam untul topit, amestecand cu o lingura.In functie de tipul de biscuiti s-ar putea sa mai avem nevoie de lichid, eu am mai pus cateva linguri de lapte. Biscuitii erau dulci si n-am mai pus zahar, dar in functie de preferintele voastre puteti adauga 1-2 linguri. Compozitia o punem intr-o tava cu inel detasabil. Repartizam pe toata suprafata tavii, apoi tasam compozitia cu o lingura sau cu fundul unui pahar.


Crema:


Punem toate ingredientele intr-un castron si mixam cu un blender pana obtinem o compozitie omogena. Daca branza este mai uscata se mai adauga frisca lichida.

Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti. Punem tava intr-o alta tava mai mare, in care am pus apa, pana la jumatate si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste usor deasupra.Stingem focul si lasam prajitura in cuptor pana se racoreste.


Caramel:


Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara. Cand a devenit auriu si lichid, se da deoparte si turnam frisca lichida.Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Mai fierbem cateva minute (amestecand continuu, sa nu se prinda de cratita) pana caramelul ajunge la consistenta smantanii.Se da deoparte de pe foc si se lasa la racit. Turnam topping-ul de caramel racit deasupra prajiturii, apoi dam la rece pentru cateva ore.Sa aveti pofta!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Anett 1

31.03.2013, 13:44

Foarte bine arata!

Steffy 1

31.03.2013, 15:36

Ma bucur ca va place, dragi bucatarasi!

diana_k 1

08.04.2013, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza de vaci si cacao