Prajitura cu crema de portocale

de cristinutanicolita in Prajituri, 1 Ian 2016 | 1921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • sucul de la o portocala
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 200 g unt
  • zeama si coaja de la 2 portocale
  • 2 galbenusuri

300 ml frisca+2 portocale 1 ciocolata

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Blat: Se da drumul la cuptor.


Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus.


Se coace la foc mediu cca 30 min.


Dupa ce s-a copt il lasam la racit.


Crema: Se amesteca laptele cu faina,zaharul,galbenusurile,coaja de portocala se pune pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si dupa ce se raceste se freaca cu untul. Se adauga treptat zeama de portocale,folosind un mixer pentru a nu se taia.


Asamblare: Se taie blatul in doua. Peste prima parte de blat se aseaza felii subtiri de portocala,apoi jumatate din crema. Se aseaza a doua parte de blat,felii de portocala si restul de crema. Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa!


Se taie a doua zi!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

02.01.2016, 19:32

Minunata si aromata!

cristinutanicolita 1

04.01.2016, 20:54

Alexandra Burz 1

04.01.2016, 21:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale