Prajitura cu crema de portocale

de cristinutanicolita in Prajituri, 1 Ian 2016 | 1625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • sucul de la o portocala
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt

Crema:

  • 500 ml lapte
  • 4 lg faina
  • 6 lg zahar
  • 200 g unt
  • zeama si coaja de la 2 portocale
  • 2 galbenusuri

300 ml frisca+2 portocale 1 ciocolata

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de portocale:

Blat: Se da drumul la cuptor.


Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga sucul de portocala si se omogenizeaza. Se adauga si galbenusurile unul cate unul. La sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn sau o spatula,de jos in sus.


Se coace la foc mediu cca 30 min.


Dupa ce s-a copt il lasam la racit.


Crema: Se amesteca laptele cu faina,zaharul,galbenusurile,coaja de portocala se pune pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa. Se ia de pe foc si dupa ce se raceste se freaca cu untul. Se adauga treptat zeama de portocale,folosind un mixer pentru a nu se taia.


Asamblare: Se taie blatul in doua. Peste prima parte de blat se aseaza felii subtiri de portocala,apoi jumatate din crema. Se aseaza a doua parte de blat,felii de portocala si restul de crema. Se orneaza cu frisca si ciocolata rasa!


Se taie a doua zi!


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

Rocsi 1

02.01.2016, 19:32

Minunata si aromata!

cristinutanicolita 1

04.01.2016, 20:54

Alexandra Burz 1

04.01.2016, 21:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de portocale