Foi crocante cu frisca si cirese confiate

de laylalala in Prajituri, 22 Apr 2010 | 2332 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de placinta
  • 3 linguri unt topit
  • 1 lingura zahar brun
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 130 gr cirese confiate
  • 4 linguri sirop de cirese
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi crocante cu frisca si cirese confiate:

Incalzeste cuptorul la 190ᵒC.Aseaza o foaie de placinta pe suprafata de lucru.Unge foaia cu1 lingura unt, presara deasupra 1 lingurita zahar, apoi aseaza deasupra o alta foaie de placinta.Repeta procedura pana s-au terminat foile, untul si zaharul.Folosind o forma rotunda, taie 12 cercuri de diametru 9 cm din foile de placinta suprapuse, aseaza-le pe o tava de copt si da-le la cuptor 8-12 minute, pana s-au rumenit si au devenit crocante.

Bate frisca, apoi adauga vanilia.Asambleaza desertul doar inainte de a-l servi.Aseaza cate un cerc de aluat pe cate 4 farfurii.Deasupra pune cate 1 lingura de frisca batuta, cateva cirese, un cerc de aluat, 1 lingura frisca, cateva cirese, iar la sfarsit inca un cerc de aluat.Stropeste cercurile cu cate 1 lingura sirop de cirese, iar deasupra fiecaruia mai aseaza cateva cirese confiate, apoi serveste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi crocante cu frisca si cirese confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu fructe de padure