Prajiturele integrale, cu piure de mere

de _Alina_ in Mancaruri de post, 2 Dec 2013 | 2144 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina integrala de grau
  • 30 g tarate de grau
  • 30 g faina de secara
  • 1 lgt seminte fenicul/anason
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet din vin alb
  • 25 g ulei de palmier
  • 2 lgt cu varf scortisoara pudra
  • 80 g miez de nuca
  • 1 lg zahar brun (12 g)
  • 550 g piure de mere
  • Piureul de mere il obtinem din:
  • 750 g mere
  • 70 ml apa
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Pentru pudrat:
  • scortisoara sau zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele integrale, cu piure de mere:

1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se inmoaie 5-10 min. Le pasam cu autorul unui mixer vertical si lasam sa se racoreasca.


2. Preincalzim cuptorul la 190°C.


3. Pentru aluatul de prajiturele amestecam 300 g de faina integrala de grau cu restul ingredientelor uscate, adaugam apoi piureul de mere si ingredientele umede avand grija sa omogenizam bine compozitita, iar faina integrala de grau ramasa o incorporam pe parcurs.


4. Formam un cilindru din aluat din care taiem felii de 2-3 cm, care le vom modela sub forma unor bilute.


5. Punem prajiturelele/biscuiteii cum vreti sa le spuneti in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu o furculita.


6. Introducem tava in cuptor pentru 15-20 minute.


7. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam la racit, apoi le pudram dupa preferinta cu scortisoara sau cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele integrale, cu piure de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

02.12.2013, 20:13

Ce bune or mai fi. Vreau si eu!

Lau 1

03.12.2013, 10:53

laura_n 1

03.12.2013, 15:59

m-ai corupt, imi plac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rafaello negre (Salam de biscuiti reteta)-post