Prăjiturele sărate cu ciocolată

de Satisfyyourcravings in Prajituri, 17 Noi 2012 | 1296 vizualizari

 

Aceste prăjiturele drăgălaşe şi foarte uşor de făcut, surprind prin contrastul dulce-sărat, dar şi prin textura crocantă. Ideale pentru ceai sau cafea

 

INGREDIENTE

  • 180 grame zahăr alb
  • 180 grame de zahăr brun
  • 240 grame de unt sărat la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • o linguriță de esenţă de vanillie
  • 570 grame de făină integrală
  • o linguriță bicarbonat de sodiu
  • 100 grame ciocolată neagră
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prăjiturele sărate cu ciocolată:

Folosind un mixer electric, se amestecă untul cu cele două tipuri de zahăr şi vanilia până se obţine un amestec cremos. Se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă.


Într-un alt bol se amestecă făina cu bicarbonatul și se adaugă peste mixul obținut anterior. Se amestecă până la omogenizare.


Se taie ciocolată în bucăți mici și se încorporează în aluat. Se rup bucăți din aluat și se formează prăjiturele de mărimea dorită.


Se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanță între ele și se introduc la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 10-15 minute.


Se lasă la răcit pe un grilaj din metal.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjiturele sărate cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

17.11.2012, 19:51

Iau si eu doua prajiturici

Lau 1

18.11.2012, 16:42

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crizanteme cu migdale