Prajituri cu branza si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 6 Dec 2015 | 778 vizualizari

 

Desi astazi este ziua lui Mos Nicolae, eu am pregatit ceva pentru Mos Craciun. Va invit la o praji tare buna, dulce-acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 150 g zahar;
  • un plic de praf de budinca de vanilie (40 g);
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g);
  • un plic zahar vanilat;
  • 4 linguri gris;
  • 750 g branza proaspata de vaca;
  • 270 g zmeura din compot;
  • 10 forme mari de silicon pentru briose.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri cu branza si zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Intr-un ibric se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.


Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la rece.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si de culoare galben deschis. Se adauga untul lichid si se incorporeaza. Se pun praful de budinca, praful de copt, zaharul vanilat si grisul si se amesteca. Se incorporeaza branza, apoi albusurile, amestecand cu o spatula de silicon.


Formele de briose se ung cu unt si se aseaza pe o tava. Se pune aluat cu branza, zmeura, apoi iar aluat si se introduce tava la cuptor pana cand prajiturelele se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.


 

TIPS-URI

1

Formele se pot umple pana la baza pentru ca aluatul nu va creste cat sa iasa din ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

miki_a 1

07.12.2015, 14:53

Ce prajiturici frumoase si pufoase!

Rocsi 1

07.12.2015, 20:52

Ce buna o fi!

Xandrinne 1

27.03.2017, 20:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tuxedo