Prajiturica cu visine din compot

de Lily_Musat in Prajituri, 4 Mar 2011 | 21134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt,
  • 250 g zahar,
  • 100 ml lapte,
  • 6 oua,
  • o jumatate de lingurita de sare,
  • 370 g faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • coaja razuita de la o lamaie,
  • 500 g visine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturica cu visine din compot:

Inainte cu o ora se scot samburii de la visine si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Prima data separati ouale. Albusurile se bat spuma cu jumatatea de lingurita de sare.

Faina o amestecati cu praful de copt. Untul, care trebuie sa fie moale, se amesteca cu ajutorul unei spatule cu zaharul, iar apoi cu mixerul, pana se obtine o crema. Adaugati pe rand galbenusurile, laptele, faina, iar la sfarsit albusul batut cu sarea.Adaugati la sfarsit si coaja de lamaie.Incingeti cuptorul la 180 de grade C. Forma de copt se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Eu nu am folosit hartie de copt, am vrut sa iasa forma speciala pe margine.

Turnati jumatate de compozitie in tava, adaugati visinele, apoi restul compozitiei.Folositi o spatula sa intindeti compozitia.

Desupra presarati putin pesmet.Prajitura se lasa la cuptor timp de 25 de minute.

Dupa ce o scoateti de la cuptor presarati pe deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica cu visine din compot" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si visine