Prajiura cu ciocolata si nuca

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 6634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 pliculete de ness,
  • 100g ciocolata cu lapte,
  • 8 linguri nuca macinata.
  • Crema de ciocolata:
  • 250g unt,
  • 100g zahar praf,
  • 1 ciocolata cu lapte(250g).
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar praf,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri apa,
  • 100g unt(margarina).
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiura cu ciocolata si nuca:

Pentru blat se separa ouale, albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, cacaua, ness-ul si ciocolata topita.Se adauga albusurile peste compozitia de galbenusuri, apoi nuca macinata si la urma faina amestecata cu praful de copt.Blatul se coace intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina timp de 30-35 minute.Dupa coacere blatul racit se taie in doua si se umple cu crema de ciocolata.


Pentru crema de ciocolata se topeste ciocolata si se lasa la racit amestecand mereu.Intre timp se mixeaza untul cu zaharul apoi cu ciocolata racita .


Pentru glazura se pune la topit untul, apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu zaharul, cacaua si apa.Daca glazura ti se pare groasa mai pui 1 lingura apa sau ulei. Glazura se intinde asa calduta peste prajitura rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Laly 1

26.10.2010, 22:30

Las furculitele si o pap cu mana

mena29 1

27.10.2010, 08:03

Pasiune pentru bucatarie 1

30.10.2010, 19:54

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Desert foi de napolitana cu crema caramel si nuca