Prajiura cu ciocolata si nuca

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 10976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 pliculete de ness,
  • 100g ciocolata cu lapte,
  • 8 linguri nuca macinata.
  • Crema de ciocolata:
  • 250g unt,
  • 100g zahar praf,
  • 1 ciocolata cu lapte(250g).
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar praf,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri apa,
  • 100g unt(margarina).
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiura cu ciocolata si nuca:

Pentru blat se separa ouale, albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, cacaua, ness-ul si ciocolata topita.Se adauga albusurile peste compozitia de galbenusuri, apoi nuca macinata si la urma faina amestecata cu praful de copt.Blatul se coace intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina timp de 30-35 minute.Dupa coacere blatul racit se taie in doua si se umple cu crema de ciocolata.

Pentru crema de ciocolata se topeste ciocolata si se lasa la racit amestecand mereu.Intre timp se mixeaza untul cu zaharul apoi cu ciocolata racita .

Pentru glazura se pune la topit untul, apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu zaharul, cacaua si apa.Daca glazura ti se pare groasa mai pui 1 lingura apa sau ulei. Glazura se intinde asa calduta peste prajitura rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec in onduleuri