Prajiura cu ciocolata si nuca

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 10404 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 pliculete de ness,
  • 100g ciocolata cu lapte,
  • 8 linguri nuca macinata.
  • Crema de ciocolata:
  • 250g unt,
  • 100g zahar praf,
  • 1 ciocolata cu lapte(250g).
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar praf,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri apa,
  • 100g unt(margarina).
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiura cu ciocolata si nuca:

Pentru blat se separa ouale, albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, cacaua, ness-ul si ciocolata topita.Se adauga albusurile peste compozitia de galbenusuri, apoi nuca macinata si la urma faina amestecata cu praful de copt.Blatul se coace intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina timp de 30-35 minute.Dupa coacere blatul racit se taie in doua si se umple cu crema de ciocolata.

Pentru crema de ciocolata se topeste ciocolata si se lasa la racit amestecand mereu.Intre timp se mixeaza untul cu zaharul apoi cu ciocolata racita .

Pentru glazura se pune la topit untul, apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu zaharul, cacaua si apa.Daca glazura ti se pare groasa mai pui 1 lingura apa sau ulei. Glazura se intinde asa calduta peste prajitura rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de prajitura Duo

ieri la 00:13

Reteta de tarta cu lamaie

pe 04.06 la 23:38

Reteta de chifle cu lapte

pe 04.06 la 23:18

Reteta de placinte cu faina fara gluten

pe 31.05 la 13:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3304 puncte

oanapl

1009 puncte

trifadalia

420 puncte

mihaelar63

399 puncte

abstract01

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fulgi de ovaz si ciocolata