Prajiura cu ciocolata si nuca

de nico_nico in Prajituri, 26 Oct 2010 | 6692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri faina,
  • 8 linguri zahar,
  • 1 plic praf de copt,
  • 2 pliculete de ness,
  • 100g ciocolata cu lapte,
  • 8 linguri nuca macinata.
  • Crema de ciocolata:
  • 250g unt,
  • 100g zahar praf,
  • 1 ciocolata cu lapte(250g).
  • Glazura:
  • 6 linguri zahar praf,
  • 2 linguri cacao,
  • 2 linguri apa,
  • 100g unt(margarina).
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiura cu ciocolata si nuca:

Pentru blat se separa ouale, albusurile se bat spuma, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, cacaua, ness-ul si ciocolata topita.Se adauga albusurile peste compozitia de galbenusuri, apoi nuca macinata si la urma faina amestecata cu praful de copt.Blatul se coace intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina timp de 30-35 minute.Dupa coacere blatul racit se taie in doua si se umple cu crema de ciocolata.


Pentru crema de ciocolata se topeste ciocolata si se lasa la racit amestecand mereu.Intre timp se mixeaza untul cu zaharul apoi cu ciocolata racita .


Pentru glazura se pune la topit untul, apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu zaharul, cacaua si apa.Daca glazura ti se pare groasa mai pui 1 lingura apa sau ulei. Glazura se intinde asa calduta peste prajitura rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiura cu ciocolata si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Laly 1

26.10.2010, 22:30

Las furculitele si o pap cu mana

mena29 1

27.10.2010, 08:03

Pasiune pentru bucatarie 1

30.10.2010, 19:54

super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura duet cu fructe