Praline - Pasta de alune de padure

de Constelatialeu in Vegan / Raw vegan, 7 Feb 2022 | 3009 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-un video ''Momente delicioase cu Beatricia'', ma tot bantuie un anumit tort si acolo am nevoie de pasta asta. Asa ca m-am pus pe treaba mai ales ca am materie prima, adica alune de padure- gradina- in cazul meu, n-a fost nevoie sa umblu brambura prin padure dupa alune. Mi-a luat mai mult sa sparg alunele , restul chiar e simplu. 

 

INGREDIENTE

  • 300 g alune de padure
  • 200 g zahar
  • 50 g apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praline - Pasta de alune de padure:

Mai intai m-am apucat de spart alunele, asta-i partea cea mai migaloasa. Apoi le-am pus in tava de la cuptor si le-am copt. Am scos tava din cuptor am lasat sa se raceasca un pic si apoi am indepartat coaja de pe alune, unele sunt mai nabadaioase si nu se lasa ''dezbracate'', dar nu-i bai ca merge si cu putina coaja.  Apoi le-am intins pe un tocator sau pe o planseta de silicon daca aveti. Intr-un vas de inox am pus apa cu zaharul la fiert si am lasat sa fiarba pana a capatat o culoare aurie, am turnat siropul peste alune pe toata suprafata lor si am lasat sa se raceasca. Am rupt in bucati mai mici si am inceput sa le maruntesc la robot, nu toate deodata, pe rand pana am obtinut o pudra, apoi am  mixat continuu pana am obtinut o pasta. Pasta de alune pralinate am pus-o intr-un borcan, am pus capacul si am depozitat borcanul in frigider. Se poate pastra pana la 3 luni. Este o pasta aromata si delicioasa. O sa stea cumintica la frigider pana isi va gasi locul intr-o delicioasa prajitura. Dependentii de dulciuri posibil sa se puna pe mancat si adio prajituri.Am obtinut cca 400 g pasta de alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline - Pasta de alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

08.02.2022, 16:34

Ești pusă pe întns apoi mărunțit după cât văd eu Foarte tare! O să venim să testăm, asta dacă mai prindem!

Anett 1

10.02.2022, 14:03

Gherca Daniela 1

13.02.2022, 22:11

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort ferrero rocher cu ciocolata si alune