Praz cu orez

de Giana in Mancaruri de post, 7 Noi 2013 | 9177 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pahar de orez (bob cu bob colosal)
  • 4-5 fire de praz
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita cu piper
  • 1.5 pahare cu suc de rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Praz cu orez:

Se spala orezul in mai multe ape, si se pune la inmuiat intr-un castron cu apa fierbinte si sare. Lasam orezul in apa 20 de minute dupa care il spalam cu apa rece si il lasam la scurs.


Prazul se taie rondele si se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga si orezul si se calesc impreuna pana se intaresc boabele de orez. Adaugam sucul de rosii, sarea si piperul si punem capacul la cratita. Cand incepe sa clocoteasca, se da focul la mic si se lasa la fiert 10 minute pana ii scade aproape toata apa. Oprim focul si acoperim capacul cu un prosop.


Lasam orezul sa se umfle 30 de minute fara sa-i ridicam capacul; dupa care se poate servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

diaconta 1

07.11.2013, 21:55

ce mancare buna

loredanaaa 1

08.11.2013, 00:01

Giana 1

08.11.2013, 08:36

Poftiti va rog

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Orez cu praz