Pricomigdale

de dakris in Dulciuri, 1 Mar 2012 | 11806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 200 g zahar pudra (merge si tos)
  • 200 g nuci
  • 1 fiola esenta  rom
  • 10 ml esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Nuca se prajeste putin (cateva minute lasata intr-o tava la cuptor cat sa isi ia un pic aroma de prajit) si se macina.

Intr-un vas se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma/crema tare (este de preferat intr-un castron emailat, daca nu se varsa compozitia intr-o craticioara). Castronul/craticioara se aseaza deasupra unei oale in care fierbe apa si se amesteca cu telul continuu pana compozitia se ingroasa astfel incat sa nu curga de pe tel (cca 10 min timp in care compozitia devine fierbinte). Se adauga nuca macinata si se ameseca bine. Apoi se inlatura cratita de pe foc si se adauga esentele.

Se ia din compozitie cate o lingurita (cam cat o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pana la sfarsit) si se aseaza in tava, sub forma rotunda.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc la foc mic cca 30 min.

 

TIPS-URI

1

Nu se deschide cuptorul 15 minute, astfel vor creste bine si vor plesni la suprafata.

2

Se pastreaza intr-o cutie metalica inchisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

dakris 1

02.03.2012, 08:45

Te astept, Mena!

Ioana16 1

03.12.2012, 11:48

faina nu se pune deloc?

dakris 1

06.12.2012, 20:23

nu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L