Pricomigdale

de dakris in Dulciuri, 1 Mar 2012 | 21137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 200 g zahar pudra (merge si tos)
  • 200 g nuci
  • 1 fiola esenta  rom
  • 10 ml esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Nuca se prajeste putin (cateva minute lasata intr-o tava la cuptor cat sa isi ia un pic aroma de prajit) si se macina.


Intr-un vas se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma/crema tare (este de preferat intr-un castron emailat, daca nu se varsa compozitia intr-o craticioara). Castronul/craticioara se aseaza deasupra unei oale in care fierbe apa si se amesteca cu telul continuu pana compozitia se ingroasa astfel incat sa nu curga de pe tel (cca 10 min timp in care compozitia devine fierbinte). Se adauga nuca macinata si se ameseca bine. Apoi se inlatura cratita de pe foc si se adauga esentele.


Se ia din compozitie cate o lingurita (cam cat o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pana la sfarsit) si se aseaza in tava, sub forma rotunda.


Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc la foc mic cca 30 min.

TIPS-URI

1

Nu se deschide cuptorul 15 minute, astfel vor creste bine si vor plesni la suprafata.

2

Se pastreaza intr-o cutie metalica inchisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dakris 1

02.03.2012, 08:45

Te astept, Mena!

Ioana16 1

03.12.2012, 11:48

faina nu se pune deloc?

dakris 1

06.12.2012, 20:23

nu

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

10004 puncte

oanapl

7402 puncte

mihaelar63

6978 puncte

Rocsi

3878 puncte

Panacris

3449 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Petre Roman
  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide şi ciocolată