Pricomigdale

de dakris in Dulciuri, 1 Mar 2012 | 13315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 200 g zahar pudra (merge si tos)
  • 200 g nuci
  • 1 fiola esenta  rom
  • 10 ml esenta de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pricomigdale:

Nuca se prajeste putin (cateva minute lasata intr-o tava la cuptor cat sa isi ia un pic aroma de prajit) si se macina.


Intr-un vas se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma/crema tare (este de preferat intr-un castron emailat, daca nu se varsa compozitia intr-o craticioara). Castronul/craticioara se aseaza deasupra unei oale in care fierbe apa si se amesteca cu telul continuu pana compozitia se ingroasa astfel incat sa nu curga de pe tel (cca 10 min timp in care compozitia devine fierbinte). Se adauga nuca macinata si se ameseca bine. Apoi se inlatura cratita de pe foc si se adauga esentele.


Se ia din compozitie cate o lingurita (cam cat o nuca), numai din marginea acesteia (fara sa se mai amestece in ea pana la sfarsit) si se aseaza in tava, sub forma rotunda.


Tava se introduce in cuptorul preincalzit si se coc la foc mic cca 30 min.

 

TIPS-URI

1

Nu se deschide cuptorul 15 minute, astfel vor creste bine si vor plesni la suprafata.

2

Se pastreaza intr-o cutie metalica inchisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pricomigdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

dakris 1

02.03.2012, 08:45

Te astept, Mena!

Ioana16 1

03.12.2012, 11:48

faina nu se pune deloc?

dakris 1

06.12.2012, 20:23

nu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Cozonac