Primele mele pide cu seminte si branzeturi

de mihaelar63 in Piine, 2 Mar 2020 | 2666 vizualizari

COMENTARII (18)

RODIMUR 1

02.03.2020, 13:50

Mi se par bune, judecând după ingrediente. Cică i se mai zice ”pizza turcească”...

mihaelar63 1

02.03.2020, 14:15

Rodica denumirea este controversata de pizza Se foloseste mai mult la noi .Piza este numai una si italiana Cea general agreeata este de pide . Asta stiu pentru ca am intrebat cel putin doi turci . Unul este brutar intalnit acum 20 ani ,celalat este un serios om de afaceri din zona . Chiar in emisiune se rostea cuvantul pide . In subtitrare apare tradus ca placinta

RODIMUR 1

02.03.2020, 14:18

Mihaela, știu că se numesc ”pide” și au această formă de bărcuță, dar așa le mai numește lumea... Noi, care stăm mai mult prin bucătărie, nu facem confuzie, în nici un caz...!

vasimur 1

02.03.2020, 14:21

mihaelar63 1

02.03.2020, 14:30

Imi place ca invatam mult unii de la altii . Chiar recent mi-am lamurit cu ajutorul tau, termenul si etimologia cuvantului ragu . Chiar am gasit retete interesante cu aceasta ocazie Multumesc

RODIMUR 1

02.03.2020, 14:38

Da, Mihaela și după cum scria ieri seară Katty, termenul se găsește și la italieni (deci și ei s-au inspirat...!) și pronunția chiar este identică...Rețetele, cuvintele... toate trec de la un popor la altul și așa ne îmbogățim spiritual...

Constelatialeu 1

02.03.2020, 15:01

Cand citesc pide, ma tot duc cu gandul la pilde, dar nu stiu de ce...

mirela0911 1

02.03.2020, 15:02

Cred ca-s super bune!

MotanLaOale 1

02.03.2020, 15:07

anca_rm 1

02.03.2020, 15:10

Foarte faine si bune , sunt bune cu orice umplutura

vasimur 1

02.03.2020, 15:21

Rahela Velicu 1

02.03.2020, 15:21

Gherca Daniela 1

02.03.2020, 16:10

Panacris 1

02.03.2020, 16:26

asta am făcut și eu aseară! Doar că nu le-am dat forma de pide

Rocsi 1

02.03.2020, 19:47

Adi 1

02.03.2020, 21:14

Bune!

dantes 1

09.03.2020, 10:29

deyutzky 1

15.03.2020, 02:08

ce frumoase sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Paine rotunda impletita