Primul meu bors - de peste

de mihaelar63 in Ciorbe, 3 Dec 2013 | 6437 vizualizari

 

,, Atat de bun este parca eu l-am facut '':))) Primul meu bors de peste cu lapti si cartofi .
Il prezint cu drag in farfuria ramasa de la bunica mea . Nu am sange nici albastru , nici verde . Doar aceste farfurii minunate mi-au ramas . Probabil o fi un semn , de aceia-mi place sa gatesc ?

 

INGREDIENTE

  • capetele si laptii de la 3 somni
  • sare
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa rosie
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei rosu mare
  • 1 ardei iute
  • 1 felie de telina
  • 1 lingurita pasta ardei iute[eros pista]
  • 4 cartofi
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei
  • marar verde.
  • patrunjel verde
  • 100-150 ml bors
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primul meu bors - de peste:

Capetele si laptii spalati se pun la fiert in 3 l apa cu sare 10 minute.


Strecurati si pastrati laptii, capetele le ciuguleste cine le place .


Curatati spalati si tocati cuburi ceapa , prazul , usturoiul,morcovul ,si ardeii.


Caliti usor legumele in ulei, adaugati pasta iute de ardei si zeama de peste.


Cartofii ii puneti dupa zece minute [ se patrund mai repede].


Cand toate legumele sunt fierte se adauga si borsul + sare dupa gust .


Serviti cu laptii fierti si multa verdeata .


Cine nu doreste sa acreasca cu bors il poate inlocui cu zeama de lamair , bulion de rosii sau smntana .

 

TIPS-URI

1

Borsul - ciorba de peste cere multe legume , in special ceapa si ardei .

2

Taiati cartofii ca un profesionist , pe tocator , preveniti accidentarea nedorita .

3

Cand curatati peste nu aruncati laptii sunt gustosi. Seamana la gust si consistenta cu creierul. Se pot prepara rapid in omleta pentru micul dejun .

Daca ti-a placut reteta noastra "Primul meu bors - de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

04.12.2013, 17:03

delia64 1

22.04.2015, 10:52

Gicuta69 1

22.04.2015, 10:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste