Profiterol

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 10 Apr 2010 | 5908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • GOGOSELE:
  • - 250ml de apa
  • - 150g faina
  • - 100ml ulei
  • - 4 oua
  • - un varf de cutit de sare
  • 1 plic creme instant pt prajituri

Înghetata de caramel

  • 80 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 300 ml smîntîna de frisca
  • 6 patratele/dreptunghiulete-ciocolata de lapte
  • 1 lingura de zahar pudra

pt decor:

  • 100 ml frisca
  • caramel/ciocolata topita.
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol:

GOGOSELE:Se pune la fiert intr-o craticioara, la foc mic, apa si uleiul. Cand da in primul clocot, se ia de pe foc, se adauga faina dintr-o data, se pune inapoi pe foc si se amesteca bine bine. Se lasa la racit (sau se raceste intr-o oala cu apa rece sau prin mestecare continua).

Se pun ouale intregi, unul cate unul. Nu spargeti alt ou pana ce primul nu s-a incorporat bine. Aluatul astfel obtinut ar trebui sa aiba o consistenta cremoasa, nici tare, dar nici prea moale ca sa-si pastreze forma in tava. Se pune ustensila de spritat si se fac rozete in tava neunsa. Se da la cuptor la foc mediu cca 20-25 de minute, mare atentie insa: NU DESCHIDETI SUB NICI O FORMA CUPTORUL IN PRIMELE 10-15 MINUTE, PENTRU CA RISCATI CA MINUNATIILE SA SE PLEOSTEASCA!!

Se pregateste crema conform instructiunilor de pe plic si se umplu gogoselele dupa ce le taiem cate un capacel.


INGHETATA:SURSA


Se pune zaharul la caramelizat(cînd este topit si are o culoare bruna)..se ia vasul de pe foc,si se stinge caramelul cu lapte(folositi o oala încapatoare..la stins se umfla .Se pune vasul inapoi pe foc slab de tot,si se amesteca,pîna caramelul se omogenizeaza cu laptele.Se lasa la racit/complet/între timp,"tocam" ciocolata..cubulete/bucatele

Se bate frisca cu lingura de zahar pudra,apoi se amesteca cu caramelul.augam bucatelele de ciocolata..amestecam,si dam la congelator cateva ore.


In cupe se pun 2-3 gogosele umplute cu crema,peste globuri de inghetata dupa preferinta si la sfarsit ornam cu frisca,caramel/ciocolata topita si dam la frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Rodie 1

09.10.2010, 15:48

yumy yum bitza, multumesc de reteta.

adry88 1

07.07.2011, 16:37

super bun si delicios

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:44

ti-a iesit minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu ciocolata