Profiterol & Îngheţată de fistic

de DinDragostePentruGatit in Dulciuri, 22 Iun 2012 | 2305 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat
  • 6 ouă;
  • 2 căni apă;
  • 2 căni făină;
  • 125 g unt;
  • sare.
Crema
  • 500 mL lapte;
  • 4-5 linguri făină;
  • 3 ouă;
  • 75 g unt;
  • 4 lg zahăr;
  • frişcă bătută (cam din 200 mL);
  • 20 mL esenţă de vanilie;
  • sare.
Sos de ciocolată
  • 150 g ciocolată;
  • 200 mL frişcă lichidă;
  • 50 mL lapte.
Decor
  • Îngheţată (eu am avut de fistic, însă se potriveşte perfect şi cea de vanilie);
  • Fistic, alune.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Profiterol & Îngheţată de fistic:

Aluat


Într-o cratiţă se fierbe apa, se adaugă untul şi sarea.


Se dă la o parte şi se adaugă făina, amestecând bine cu telul să nu se formeze cocoloaşe.


Se lasă la răcit.


Se adaugă ouăle, unul câte unul.


Din aluat de formează biluţe (cam de mărimea unei nuci).


Eu le formez în două moduri, depinde de chef...


1. Pun aluatul într-o pungă rezistentă, tai un colţ şi fac grămăjoare de aluat (în tavă pe hârtie de copt), cu mici distanţe între ele; după care modelez (cu mâinile unse cu ulei) fiecare bucăţică de aluat în formă de sferă, sau


2. Modelez biluţele direct cu mâna unsă cu ulei şi le aşez în tavă pe hârtie de copt.


De data aceasta am ales varianta a 2-a.


Se încălzeşte cuptorul.


Se coc la foc potrivit timp de 30-40 minute.


Atenţie! Nu se deschide uşa cuptorului în primele 15-20 minute!!!


După ce s-au răcit se taie biluţele (însă nu până la capăt) pentru a fi umplute cu cremă.


Crema


Se mixează ouăle, laptele, zahărul, făina şi un vârf de linguriţă de sare.


Se prepară crema pe bain-marie sau la foc mic amestecând continuu până ajunge la consistenţa smântânii.


Se adaugă untul şi esenţa de vanilie.


După ce s-a răcit se adaugă frişca bătută spumă.


Se pune crema într-o pungă (sau diferite ustensile de pariserie), se taie un colţ şi se umplu biluţele.


Sos de ciocolată


Se topeşte ciocolata.


Eu am folosit 100 g ciocolată cu lapte şi alune şi 50 g ciocolată neagră. Am topit-o în cuptorul cu microunde, câteva minuţele. Verificaţi des ciocolata, se poate încălzi prea tare şi se poate "tăia" cât timp stă în cuptorul cu microunde.


După ce s-a topit, se adaugă câte puţin frişca lichidă (nebătută). După primele picături de frişcă, ciocolata "se strânge", iar pe măsură ce se adaugă restul de frişcă se formează sosul de ciocolată; la final se adaugă laptele.


Se aşează biluţele cu cremă într-un platou şi se stropesc cu sosul de ciocolată.


În momentul servirii, se montează desertul... câteva biluţe alături de 2-3 cupe de îngheţată. Gataaa!!!


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol & Îngheţată de fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Sim0na 1

23.06.2012, 23:14

N-as refuza o portie!!

Mihaela11_jo 1

24.06.2012, 00:23

Mmmmmmmmmmmmmmmm ce delicatesa

elucubratiiculinare 1

24.06.2012, 09:20

nu refuz un asa desert

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu glazura de ciocolata si topping de caramel